De Ultieme Festivalvakantie: waar kun je allemaal heen in juli?

Het festivalseizoen is weliswaar al in volle gang, maar met juli voor de deur kan de zomer nu echt beginnen. Juli betekent in het algemeen twee dingen: zomervakantie en een overload aan festivals. Wij hebben de absolute pareltjes uit het overvolle aanbod van heel Nederland in juli voor je op een rijtje gezet. Nu kun je rustig de eerste maand van je ultieme festivalvakantie plannen. Agenda’s klaar?

2 JULI ⋅ VERKNIPT ⋅ AMSTERDAM
Of je nou van techno, tech house of deep house houdt, Verknipt is de ideale plek om je festivalvakantie te openen. Je vindt hier een techno stage met onder meer Perc & Truss en Rebekah, een tech house stage met onder meer Patrick Topping en wAFF, een deep house stage met onder meer Olivier Weiter en Gabriel Ananda en ook nog een stage met de beste Nederlandse talenten, zoals Prunk en Luuk van Dijk.
Meer informatie

2 JULI ⋅ OHM ⋅ DELFT 
Geen grote stad, geen grote scene, maar wel héél veel gezellige studenten en één festival dat je niet mag missen. Voor Ohm op Lijm & Cultuur is een aantal van de beste techno en house knallers geboekt. Je kan hier dansen bij onder meer Ben Sims, Surgeon, Steffi en Marcel Fengler.
Meer informatie

8 JULI ⋅ IN RETRAITE ⋅ NIJMEGEN
Een weekje later een pareltje in het ‘verre oosten’ van het land. In het pittoreske plaatsje Ottersum (vlakbij Nijmegen) wordt een klooster voor drie dagen omgedoopt tot een waar technowalhalla. Dag en nacht kan hier gedanst worden bij kwaliteitsnamen als Funkineven, Alex.do, Dax J, Keith Carnal en Cinnaman.
Vrijdag | Zaterdag | Zondag

9 JULI ⋅ 18HRS ⋅ AMSTERDAM
Op het terrein van Balkenhaven in Zaandam (net boven Amsterdam), is er een redelijk unieke verschijning op de festivalkalender. De naam zegt het al, maar liefst 18 uur kun je hier blijven dansen op een line-up waar je u tegen zegt. Onder meer Monika Kruse, Mathias Kaden, Gary Beck, Julian Jeweil en Low Steppa zijn hier onderdeel van.
Meer informatie

9 JULI ⋅ BY THE CREEK ⋅ UTRECHT
Hoewel we hier ook een hoop hitjes en urban vinden, is By The Creek zeker ook de moeite waard voor de technofan. Zeker als je uit (de buurt van) Utrecht komt, want in het nabijgelegen dorpje Vianen kun je onder meer Floorplan, Jackmaster, Prosumer, Ben Sims en Perc & Truss achter de decks verwachten.
Meer informatie

9 JULI ⋅ EXTREMA OUTDOOR ⋅ EINDHOVEN
En dan voor de Brabanders onder ons, uiteraard niet te missen, de alweer 21e editie van Extrema Outdoor. Maar liefst zes stages met geluiden vanuit alle kanten van de scene. Geboekt zijn onder meer Carl Cox, Loco Dice, Kölsch en John Digweed.
Meer informatie

Extrema Outdoor
Extrema Outdoor

15 JULI ⋅ WILDEBURG ⋅ KRAGGENBURG
De week erna maakt een spiksplinternieuw festival haar entree in het circuit. De mensen achter het buitengewoon succesvolle Into the Woods komen met een nieuw concept. De afgelegen locatie Wildeburg, vol bossen, grasvelden en watertjes, zal het podium zijn voor een prachtige driedaagse met techno, house en live acts. Tentje mee en je kunt genieten van onder meer Extrawelt, Ryan Elliott, Pender Street Steppers en Hot Chip.
Vrijdag | Zaterdag | Zondag

16 JULI ⋅ BUITEN WESTEN ⋅ AMSTERDAM
Na vijf jaar is Buiten Westen al vast meubilair te noemen in de Amsterdamse festivalwereld. Het dankt de naam aan haar locatie van de afgelopen jaren, het Westerpark, maar is nu toe aan groei. Dit jaar zal de Ouderkerkerplas, vlakbij Amsterdam, het podium zijn voor de techno, house en discodeuntjes van onder meer Pleinvrees, Cartel en Next Monday’s Hangover. Op de line-up vind je onder andere &ME, Agoria, Bambounou, Molly en Melon.
Meer informatie

16 JULI ⋅ EXPEDITION ⋅ ROTTERDAM
DJBroadcast, PIP Den Haag en club Annabel slaan de handen inéén voor een prachtig festival in de havenstad. In het Euromastpark brengt Annabel een aantal helden uit de urban scene mee, zorgt PIP Den Haag voor de nodige dosis funk, en komt DJBroadcast knallen met ware technolegendes als Derrick May, Juan Atkins en Octave One. Kwaliteit alom, dus meer hoeft er niet gezegd te worden.
Meer informatie

23 JULI ⋅ WELCOME TO THE FUTURE ⋅ AMSTERDAM
Nog zo eentje in de categorie ‘vaste meubilair Amsterdamse festivalwereld’: Welcome to the Future. In Het Twiske in Oostzaan (net boven Amsterdam) vind je werkelijk uit alle hoeken van de scene artiesten van de bovenste plank. Dit jaar zijn onder meer Pan-Pot, The Martinez Brothers, Len Faki, Chris Liebing, Carl Craig, San Proper en Satori geboekt.
Meer informatie

Welcome to the Future Festival
Welcome to the Future Festival

30 JULI ⋅ WONDERLAND ⋅ AMSTERDAM
Een maandje na het ‘echte’ festival, knallen de mannen van Verknipt er nog een heerlijke uit. Op het Thuishaventerrein is het allemaal niet al te groot, maar kwaliteit is er des te meer. Ansome, UVB, Dekmantel Soundsystem en Cinnaman zijn deel van de line-up.
Meer informatie

30 JULI ⋅ PUUR ⋅ LEIDEN
Dan, aan het einde van de maand, zijn er nog wat pareltjes op ietwat onverwachte plekken. Allereerst is er Puur Festival in Oegstgeest, vlakbij Leiden. Hier vind je house en techno van onder meer Cuartero, Dale Howard, D-Nox & Beckers en Stefano Noferini, aangevuld met wat gezellige hitjes en classics.
Meer informatie

30 JULI ⋅ ROEST ⋅ VENLO
En dan als laatste keren we nog naar het zuid-oosten van het land, want ook in Limburg kun je genieten van ijzersterkse techno en house. In Grubbenvorst, vlakbij Venlo, vind je Roest Festival met een hele degelijke line-up. Er kan hier gedanst worden bij onder andere De Sluwe Vos, Beesmunt Soundsystem en Tsepo.
Meer informatie

In ongeveer een maandje zullen we alles uit augustus voor je opsommen. Voor nu, succes met kiezen en maak er een goede vakantie van! Onze volledige agenda check je hier.