De Ultieme Festivalvakantie: dit is het beste van augustus

Na de eerste maand zomervakantie is er slechts één conclusie mogelijk: wat zijn de festivals weer prachtig. En we zijn pas op de helft. Nu we het laatste weekend van juli hebben bereikt is het tijd voor een nieuwe update, want ook in augustus moet er weer volop gedanst worden onder de zon. Pak die agenda erbij en schrijft u mee, want hier is het beste van augustus.

5 AUGUSTUS ⋅ DEKMANTEL ⋅ AMSTERDAM
Zo precies midden in de zomer trappen we augustus af met een top-of-the-bill festival. Met label, artiesten en festival heeft Dekmantel wereldwijd haar bekendheid weten te vergaren. En dat is niet onterecht, want tijdens Dekmantel Festival vind je drie dagen lang, dag en nacht, enkel artiesten van de bovenste plank. Onder meer Ben Klock, Tale of Us, The Black Madonna en Dixon maken hun opwachting in ofwel het Amsterdamse Bos, ofwel De Melkweg.
Vrijdag | Vrijdagnacht | Zaterdag | Zaterdagnacht | Zondag | Zondagnacht

6 AUGUSTUS ⋅ ROTTERDAMSE RAVE ⋅ ROTTERDAM
Dat de mannen van de Rotterdamse Rave weten hoe je de tent afbreekt is inmiddels duidelijk. Dit jaar richten de Rotterdammers zich voor het eerst ook op het slopen in de buitenlucht. Op deze eerste editie behoren onder meer AnD, Karenn, Perc & Truss en Robert Hood tot de sloopkogels. Helmen op en op naar de havenstad.
Meer informatie

6 AUGUSTUS ⋅ SOLAR ⋅ ROERMOND
De eerste week van augustus is naast een week voor dikke technofestivals ook de week van Solar. Een prachtig festival in het zuiden des lands met muziek voor alle smaken. En naast onder meer de Jeugd van Tegenwoordig en Kriss Kross Amsterdam is hier ook ruim plaats voor techno en house dj’s waar je geen je tegen zegt. Je kan onder meer Len Faki, Boris Brejcha, Sam Paganini en Joris Voorn verwachten achter de decks.
Zaterdag | Zondag

12 AUGUSTUS ⋅ PARADIGM ⋅ GRONINGEN
Een weekje later maakt men zich in het noorden van het land op voor een monsterlijke marathon. Toonaangevende Groningse club Paradigm knalt er vanaf de lunch van vrijdag tot de lunch van maandag 72 uurtjes vol techno en house uit. Stages worden gehost door onder meer Electric Deluxe, Fuse, SoHaSo, Shift en VBX. Een paar van de dj’s die je kan verwachten zijn John Talabot, Seb Zito, Randomer, Dax J, KiNK, Seth Troxler en Maya Jane Coles.
Vrijdag | Zaterdag | Zondag

Paradigm FestivalParadigm Festival

13 AUGUSTUS ⋅ LOVELAND ⋅ AMSTERDAM
Met meer dan twintig jaar ervaring en jaarlijks een aantal van de grootste events is Loveland zeker een van de grootste spelers uit de Amsterdamse technowereld. Het Loveland Festival mag dan ook eigenlijk niet ontbreken in de agenda’s van de Amsterdamse technoliefhebbers. Ook dit jaar is weer een aantal van de grootste namen van stal gehaald, waaronder Alan Fitzpatrick, Ben Sims, Kölsch met een live set, Richie Hawtin, Solomun en Sven Väth.
Meer informatie

13 AUGUSTUS ⋅ BLIJDORP ⋅ ROTTERDAM
Zo midden in de vakantie heeft de tweede week van augustus één van de drukste festivalweekends, en dan mag uiteraard ook Rotterdam niet ontbreken in de planning. In het Roel Langerakpark worden tijdens het Blijdorp Festival onder andere Maya Jane Coles, DJ Tennis, Move D en &ME naar de havenstad gehaald.
Meer informatie

13 AUGUSTUS ⋅ THE CRAVE ⋅ DEN HAAG
En jawel, ook Den Haag kent een lekker festival deze zomer. En geen kleintje, want The Crave, District25 en de Haagse club PIP hebben samen een hele dikke line-up weten te strikken. Onder meer DVS1, Sigha, Dax J, Pariah en ROD worden naar de BINK36 gehaald voor een heerlijk dagje techno.
Meer informatie

13 AUGUSTUS ⋅ SAYO SUMMERTIME ⋅ ARNHEM
En als laatste voegt zich bij een prachtig tweede weekend van augustus ook een festival in Arnhem. Geen groot gedoe, maar wel een goede sfeer en een mooie locatie. Bovendien hebben de Arnhemmers Bart Skils als headliner weten te strikken en daarmee is Sayo Summertime zeker de moeite waard voor de oosterlingen onder u.
Meer informatie

19 AUGUSTUS ⋅ LOWLANDS ⋅ BIDDINGHUIZEN
Na al het technogeweld tussen 12 en 14 augustus is het een week later alweer tijd voor één van de grootste festivals van het land. Het festival in de flevopolder is uiteraard bekend door de vele hele grote headliners als Muse, Disclosure en Sigur Ros, maar naast alles van pop tot rock via disco naar rap is er op Lowlands ook een hele dikke technoscene te vinden.  Onder meer Collabs (Chris Liebing & Speedy J), Recondite, RØDHÅD en Tale Of Us betreden dit jaar de ‘lage landen’.
Vrijdag | Zaterdag | Zondag

20 AUGUSTUS ⋅ STRAF_WERK ⋅ AMSTERDAM
Voor de liefhebber van tech en deep house is Straf_werk een festival dat met dikke stift in je agenda moet staan. Op de nieuwe locatie Blijburg aan Zee treden namelijk enkel ‘house heavyweights’ aan. Achter de decks zul je onder andere Jamie Jones, Joris Voorn, The Martinez Brothers, Hot Since 82, Dusky en Eats Everything zien draaien.
Meer informatie

27 AUGUSTUS ⋅ VOLTT LOVES SUMMER ⋅ AMSTERDAM
Als ideale afsluiter van de maand vinden we ieder jaar Voltt weer aan het einde van augustus. Van het festival op de NDSM Werf kun je niets anders dan kwaliteit verwachten. Ook dit jaar is weer een aantal van de beste dj’s uit de scene geboekt, waaronder Adam Beyer, Ben Klock, Maceo Plex en DVS1.
Meer informatie

3875201707_0b8d1d4726_oVoltt Loves Summer Festival

27 AUGUSTUS ⋅ THE NEIGHBORS ⋅ LEIDEN
Tot slot richten we ons nog even op een prachtig stadje waar het niet altijd barst van technofestivals. Gelukkig betekent dit niet ‘nooit’ en ook in augustus popt er in Leiden weer een heel mooi festival op. Goed, bijna in Leiden. In Oegstgeest vind je de 27e het Neighbors Festival aan de Klinkenbergerplas. Op de line-up vind je onder meer Joran van Pol, Ici Sans Merci en Nino&Frankie.
Meer informatie

Zo, nu kun je weer even vooruit. Over ongeveer een maand zijn we terug voor de laatste festivalupdate; een gids om lekker na te zomeren, want ook in september staat er nog een aantal hele mooie festivals op de planning. Voor nu, geniet van augustus! De volledige agenda vind je hier.