Nazomeren: de allerlaatste parels van het festivalseizoen

Huilen, huilen, huilen, de zomervakantie is niet meer… Maarrr, genoeg om dit verdriet weg te dansen want wij hebben nog één keer een hele dikke lijst met festivals: tijd om na te zomeren. September brengt ons naast de terugkerende indoor feestjes nog heel wat mooie open air festivals. Dus nog één keer agenda’s klaar, want hier komt onze selectie.

3 SEPTEMBER ⋅ PLEINVREES ⋅ AMSTERDAM

Misschien wel hét deep housefestival van het jaar. Bij Pleinvrees is de liefde voor deze melodieuze afstammeling van de techno namelijk bijzonder groot: iets wat keer op keer is terug te zien op de line-ups van haar prachtige events. En het mooie is dat het ieder jaar beter wordt, met dit jaar naast de bekende helden als Worakls en Andhim, ook Fritz Kalkbrenner, Extrawelt, Boris Brejcha en Stephan Bodzin op het affiche.
Festival | After

3 SEPTEMBER ⋅ PACHA ⋅ AMSTERDAM

Ibiza in Nederland, zo kunnen we het Pacha Festival aardig beschrijven. In het Arenapark kun je zomerse house en tech verwachten met invloeden van alle kanten; pop, funk, disco, als het maar dansbaar is. House-zwaargewichten als Martin Solveig, Franky Rizardo en Hannah Wants komen hier samen met tech en deep housebazen als Benny Rodrigues, Claptone en Darius Syrrossian.
Festival | After

3 SEPTEMBER ⋅ ZEEZOUT ⋅ AMSTERDAM

Dit is er eentje voor de echte muziekliefhebber. Geen pop, eclectic of dergelijke, maar ook geen rammende ‘hi-hat-techno’, nee, vooral kwaliteitsnamen uit de elektronische scène. Verwacht house, electro, disco, funk… verwacht eigenlijk alles. Onder meer I-F, Gerd Janson, Carlos Valdes en DJ Harvey komen de plaatjes draaien.
Festival | After

ZeeZout Festival
ZeeZout Festival

3 SEPTEMBER ⋅ LIEF ⋅ UTRECHT

Genoeg Amsterdam, door naar Utrecht. Want ook hier kun je nog één keer dansen in de open lucht. Tijdens Lief Festival bij Recreatieplas Strijkviertel in De Meern is er voor ieder wat wils: tech house, techno, eclectic, disco. Op de line-up vind je onder andere Sam Paganini, Paco Osuna, Function, Chocolate Puma en Dirtcaps.
Meer informatie

3 SEPTEMBER ⋅ 8BAHN HARBOUR ⋅ ARNHEM

Ook in Arnhem is er nog een prima festival. Het welbekende 8Bahn zorgt altijd weer voor kwaliteit en deze maand is het tijd voor de derde editie van haar Harbour Festival in de Arnhemse haven. Onder meer ROD, Tripeo, Cari Lekebusch, Antal en San Soda treden hier aan om het aan de Rijn nog een dagje goed onveilig te maken.
Meer informatie

9 SEPTEMBER ⋅ INTO THE WOODS ⋅ AMERSFOORT

Dan toch wel één van onze favorieten: Into The Woods. Dit Amersfoortse festival ligt misschien afgelegen, maar is in alles compleet. De line-up is in de eerste plaats een hele goede, maar minstens half zo belangrijk in dit wonderlijke bos zijn de geweldige sfeer en onwaarschijnlijk prachtige aankleding. Kaartjes zijn dan ook strak uitverkocht, maar wie weet kan jij na een middagje f5’en op Ticketswap nog meegenieten van onder andere Enrico Sangiuliano, Mano le Tough, The Advent & Industrialyzer en The Black Madonna.
Vrijdag | Zaterdag

Into The Woods
Into The Woods

10 SEPTEMBER ⋅ NAZOMEREN ⋅ GRONINGEN

Dan een slordige tweehonderd kilometer naar het noorden vinden we een festival dat precies in dit artikel past: Nazomeren. Deze Groningers begrijpen als geen ander dat in september nog volop van de laatste zonnestraaltjes genoten moet worden. Op Roodehaan wordt een gezonde mix van house, techno en hitjes neergezet van onder andere Joris Voorn, Kölsch, Sam Paganini, Gary Beck en The Happy Feelings.
Meer informatie

10 SEPTEMBER ⋅ SMEERBOEL ⋅ UTRECHT

Het laatste festival in Utrecht is Smeerboel: wederom zo eentje in het kader ‘voor ieder wat wils’ maar daarom zeker geen mindere. Op de Grasweide Papendorp worden half september maar liefst vijf stages neergezet. Met hosts als Nachtcollege en Weiter is dit voor de techno en house-enthousiasteling geen verkeerde seizoensafsluiter. Onder meer Kölsch, Joris Voorn, Tommy Four Seven, ROD en Olivier Weiter regelen de muziek.
Festival | After

17 SEPTEMBER ⋅ DRAAIMOLEN ⋅ TILBURG

Je zou dan denken dat het toch echt is afgelopen met de festivals, maar in het derde septemberweekend is er nog één. De aller, aller, allerlaatste. En gelukkig, zoals je van ‘afsluiters’ kan verwachten, geen misselijke. Het Draaimolen Festival ademt eigenlijk alles waar wij voor staan: house en techno van de juiste variant en niets anders. Precies dit kun je terugzien in de line-up: Âme, DJ Koze, Dax J, Marcel Dettmann, Speedy J en nog heel wat andere echte kwaliteitsnamen. Wij hadden ons geen betere laatste kunnen wensen.
Festival | After

En dan is het écht afgelopen. Maar niet getreurd want 1. we zijn er nog niet en 2. vervolgens gaan we weer lekker naar binnen. Clubs openen weer hun deuren en de dikste indoor raves worden andermaal op touw gezet. Om nog maar te zwijgen over ADE, wat nog maar een slordige twee maandjes op zich laat wachten. Er staat nog genoeg aan te komen, dus stay tuned en houd vooral onze agenda in de gaten.