Het seizoen is over de helft: Dit zijn de beste festivals in augustus

Na onder meer Modular, By the Creek en Wildeburg was juli een hele fijne festivalmaand. Helaas is deze zevende maand alweer achter ons, maar gelukkig brengt ook augustus weer heel wat moois. Een overzicht.

2-6 augustus · Dekmantel, Amsterdam
De crème de la crème van het Nederlandse festivallandschap is Dekmantel. Sterker, het Amsterdamse festival is één van meest hoog aangeschreven festivals in de wereld. Hoe groot ze ook zijn, werkelijk elke artiest komt hier naartoe om iets speciaals neer te zetten. Dekmantel programmeert bovendien vanuit alle hoeken van de house en techno de meest bijzondere en sterke artiesten. Onder meer Bicep, Robert Hood, Jeff Mills, Rødhåd, Nina Kraviz, Floating Points, Ben UFO, Marcel Dettmann, Hunee, Palms Trax, Karenn, British Murder Boys en Motor City Drum Ensemble maken hun opwachting.

11-13 augustus · Paradigm, Groningen
Op het terrein van de Suikerunie in Groningen verrijst vanaf 11 augustus Paradigm Festival. Bijzonder aan dit Groningse festival is dat zodra het startsein gegeven wordt op vrijdagmiddag, de muziek niet meer uitgaat tot het allerlaatste einde op maandagmiddag. Je leest het goed, maar liefst 72 uur kun je hier non-stop een dansje wagen. Daar komt nog bij dat de Groningers met een handgeschreven brief een poging deden om internationale grootheid Richie Hawtin te strikken voor de line-up. Dat lukte wonderwaar en hij is – net als onder meer SHDW, Obscure Shape, Call Super en Amotik – aanwezig achter de decks.

12 augustus · Loveland, Amsterdam
Neem uit ieder subgenre een grote naam. Bijvoorbeeld Adam Beyer voor techno, The Martinez Brothers voor tech house, Solomun voor deep house en Tale of Us voor melodische techno. Voilá, je hebt al bijna de halve line-up van Loveland Festival. De boeker van Loveland heeft dit jaar dus zeker niet stilgezeten, want naast deze vier namen zie je onder meer nog Pan-Pot, Stephan Bodzin, Joris Voorn en Mind Against. Duidelijk tijd dus voor een ritje naar het Sloterpark.

19 augustus · Rotterdamse Rave
De absolute blikvanger in het Rotterdamse festivallandschap dit jaar is het Rotterdamse Rave Festival. Op de line-up van deze tweede editie van het festival vallen meteen drie legendes op. Speedy J, Jeff Mills en Len Faki zullen alle drie maar liefst twee uur draaien. Tel daar nog de industriële setting van het Rotterdamse havengebied bij op en je hebt al een perfect technodagje bij elkaar. Naast de drie heren zullen bovendien nog Paula Temple, Perc & Ansome en Nicole Moudaber een set verzorgen.

19 augustus · Straf_Werk, Amsterdam
Voor liefhebbers van het strand én van house is er een gouden match: Straf_Werk. Tussen de stranden en duinen van het Amsterdamse Blijburg aan Zee verrijzen weer vijf stages met absolute zwaargewichten uit zowel de tech als de deep house. Zo vinden we op de main stage onder anderen de dj-zijde van Âme, Todd Terje met een liveset en Adriatique. Daarnaast staan onder onder meer Hot Since 82, Matador (live), Maya Jane Coles en George Fitzgerald op de line-up. De liefhebber van disco kan nog terecht bij een zesde stage met onder meer Disco Dolly Soundsystem en Philou Louzolo.

26 augustus · Voltt Loves Summer, Amsterdam
Vollt houdt van de zomer, zo zegt de naam. Helaas is tijdens Voltt de zomervakantie alweer bijna ten einde, al maakt dat het juist weer de ultieme afsluiter. De programmering bestaat uit een gezonde mix van allerhande techno- en house-artiesten, oftewel voor ieder wat wils. Houd je van donker en Berlijns, dan zijn er onder meer Marcel Dettmann en Oscar Mulero. Ga je liever voor Drumcode, dan kun je terecht bij Alan Fitzpatrick of Bart Skils. Een kleine greep uit een breed aanbod.

26 augustus · Duikboot, Breda
En dan nog even Breda, dat met Duikboot dit jaar ook een heel aardig festival heeft. Met namen als Skream, Jasper James en Noir is de main stage de perfecte plek voor de liefhebber van house. Liever techno? Dan is de tweede stage, gehost door Braaf, prima vertoeven. Hier zullen onder meer Gary Beck, Rebekah en ROD plaats gaan nemen achter de decks. Kom je liever voor foute hits en hiphop, dan kun je altijd nog verkassen naar stage nummer drie.

Bekijk het volledige overzicht van álle festivals dit jaar in onze festivalagenda.