Het ADE van Iggy P: ‘Één grote teringzooi met heel veel gezelligheid’

In aanloop naar Amsterdam Dance Event blikken we terug en vooruit op het festival door de ogen van verschillende Amsterdamse dj’s. Vandaag: Iggy P.

Iggy P
Amsterdammer sinds: Altijd
Aantal ADE’s meegemaakt: 8

ADE is voor mij…
“Één grote teringzooi met heel veel gezelligheid.”

Eerste keer ADE
“Ik dèèènk… 7 jaar geleden?”

Eerste boeking op ADE
“ZeeZout vorig jaar, met Optimo, Manfredas en Andrew Weatherall.”

Beste ADE-herinnering
“Uhm, lastig, herinneringen tijdens ADE… Ik heb in ieder geval een hele leuke herinnering van vorig jaar; we gingen eerst naar Framework in Cinetol, met Tako, Loud E, Mark Grusane en Sidney, en daarna hadden we een monsterafter twintig meter verder, in de Diamantslijperij aan de overkant. Een vriendin van me die woonde daar toen antikraak. Het kwam allemaal erg goed uit en was erg gezellig.”

Slechtste ADE-herinnering
“Deze weet ik wel zeker, komt-ie: in het eerste jaar van mijn studie had ik op vrijdag om elf uur ’s ochtends een presentatie die ik moést halen om nog m’n propedeuse te kunnen halen. De avond ervoor ging ik naar een feest bij Sloterdijk en dat liep een beetje uit de hand. Om acht uur was ik eindelijk thuisgebracht door m’n vriendin na een paar uur kotsen.”

“Om kwart voor twaalf werd ik wakker gemaakt door m’n vriendin die vroeg hoe laat ik ook alweer die presentatie had – de werkgroep was al drie kwartier bezig. Zonder tanden te poetsen of te douchen rushte ik naar m’n werkgroep en deed ik een poging een praatje te houden. Na de werkgroep verontschuldigde ik me tegen de leerkracht en zei ik dat m’n scooter niet startte, lol. En dan nu het naarste: toen ik eenmaal thuis was en ging douchen gooide ik de kleding in de was en toen bleek er nog een kotsvlek van onder m’n oksel tot m’n middel te zitten. En ja… deze trui had ik ook aan bij m’n presentatie.”

Deze plaat doet me het meest aan ADE denken
Sage comme une image van Franse popartieste Lio. Interstellar Funk en Robert Bergman draaiden deze in Radion om tien uur ’s ochtends. Leuke avond was dat: eerst drie uur lang Ron Trent, toen Hunee en Antal drie uur lang en toen dus Interstellar Funk en Robert Bergman.”

Dit jaar kijk ik het meest uit naar…
De feestjes in Garage Noord. Intiem en met gruwelijke boekingen. Ook heb ik erg veel zin om drie uur lang de grote zaal te openen in de Undercurrent op ZeeZout, samen met mijn twee vrienden Do en Arthur van Dorothy.”

Iggy P zie je dit jaar tijdens ADE dus bij ZeeZout op 20 oktober en ook bij Palm Paradise in Disco Dolly.