KopjeK heeft na 10 jaar nog steeds grootse plannen in Groningen

KopjeK bestaat bijna tien jaar maar is nog ten volste actief. Wij spraken Pascal Rakers en Tjade de Vries over hun komende label, festival en Kaamos, het technoproject dat samen met Selektor is opgezet. ‘We merkten dat steeds meer mensen op zoek zijn naar meer goede techno.’

Tien jaar dus, volgens oprichter Pascal Rakers maakt dat KopjeK één van de langst zittende partijen in Groningen. “En daarom willen we naast de typische KopjeK-dingen ook tijd maken voor nieuwe dingen die we altijd al wilden doen.”

© KopjeK

Zoals het oprichten van een label, vertelt Tjade de Vries. “We zijn er al een tijd mee bezig, maar in het voorjaar van 2019 gaat het eindelijk gebeuren en is KopjeK Records een feit. De eerste EP komt van Hollandsche Nieuwe, het project van Nathan Homan en Mathijs Smit. We staan op het punt het vinyl te laten persen en hopen daarna snel een releasedatum te prikken.”

Festival

Pascal: “Daarnaast wilden we ook altijd nog een festival buiten Groningen organiseren. We gaan de mensen mee op reis nemen en een dag verrassen met een tof festival.” Tjade: “Het wordt een winterfestival in maart op een speciale plek, waar we de mensen met pendelbussen naartoe gaan brengen.”

“Kaamos wordt een donkere clubnacht waarbij je volledig in de muziek kan opgaan”

Naast het label en het festival blijft KopjeK ook gewoon feesten organiseren. Zo komt er een samenwerking met club Oost, met zo’n vijf clubnachten per jaar. De eerste is op 30 november met Central en DJ Sports. Diezelfde namen gaan een dag later, samen met Working Titles en enkele residents, ook mee naar Amsterdam, waar KopjeK de grote zaal van de Claire host. Met Oud en Nieuw worden Tom Trago en Elias Mazian uitgenodigd in de Graanfabriek.

Kaamos

En dan is er natuurlijk Kaamos, het eerste technofeest van de Groningers, dat samen met Selektor wordt georganiseerd. Tjade: “We merkten dat steeds meer mensen op zoek zijn naar meer goede techno.” Pascal: “Wij programmeren veel house en vooral ik heb ook een passie voor het wat hardere techno. Kaamos wordt ons zusje dat precies dit uitdraagt. Duister, donker, rauw en in de mooie loods van de Graanfabriek, die deze stijl ademt.”

Tjade: “Het wordt een donkere clubnacht waarbij je volledig in de muziek kan opgaan, waarvoor we Answer Code Request, Raär en Konduku hebben uitgenodigd. En naast muziek is er ook ruimte voor visuals. Alles bij elkaar perfect voor de oude graanloods.”

Speciaal voor dit interview bieden we tijdelijk tickets aan tegen het early bird-tarief van €12,50. Ze zijn tot en met vrijdag 9 november verkrijgbaar in onze ticketshop.

Lees ook: Dit is de line-up van de eerste editie van Kaamos
En: Kaamos is het nieuwste technofeest van Groningen