Tien jaar Dynamic Reflection bekroond met vijfdelige release: ‘Een kers op de taart’

Dynamic Reflection bestaat tien jaar. Het label werd in 2008 opgericht door Paul Boex, met Dave Miller bekend van het dj-duo Abstract Division. Wij spraken beide dj’s over een decennium aan techno. ‘We mogen best trots zijn als Nederlanders.’

Tien jaar geleden studeerde de toen pas 23-jarige Paul Boex nog. Om bij te verdienen, werkte hij bij de Rotterdamse platenzaak en -distributeur Triple Vision. De meeste werknemers richtten na een tijdje een eigen label op en dat ambieerde ook Boex, als groot technoliefhebber. Hij stelde het voor aan Triple Vision-baas Marco Grijsen. “En dat vond hij niet zo’n goed idee. Ik was jong, onervaren en techno zat op dat moment nogal in een dip vanwege de grote minimal-hype. Dat zou mij dus alleen maar geld gaan kosten en hem alleen maar hoofdpijn. Maar de aanhouder wint en na aantal keer zeuren ging hij toch overstag.”

Tien jaar na dato is het nog steeds veel investeren, maar Boex gelooft dat hij met Dynamic Reflection iets moois heeft neergezet. “Het is in de afgelopen jaren ontwikkeld tot een label met een stabiele output en een duidelijke eigen sound. Artiesten waar we jaren tegenop keken zeiden ineens ja op een remix of track en we hebben zelfs een eigen track getekend voor een Netflixserie. Daar mogen we best trots op zijn als Nederlanders. En nu is Continuum een hele mooie kers op de taart.”

Statement

Continuum viert het jubileum. Het is een verzamelbox van vijf EP’s met allemaal artiesten die volgens Boex de sound van Dynamic Reflection hebben gevormd. “Artiesten die het label altijd een warm hart hebben toegedragen en artiesten die wij persoonlijk hoog in het vaandel hebben staan. Om maar een Donato Dozzy te noemen, dat is echt een droom die uitkomt. Er waren 200 exemplaren van de speciale verzamelbox en die waren binnen vier dagen uitverkocht, dat zagen we niet aankomen.”

Artwork van Continuum

Maar de losse delen komen ook apart uit; vijf gekleurde vinyls met vier tracks, ieder met een artwork dat past in een puzzel. Samen creëert dat een panorama van planeten dat je oneindig aan elkaar kunt leggen. Naast Dozzy maakten onder meer Oscar Mulero, Steffi, Vril, Blawan en Matrixxman een track voor Continuum. En natuurlijk Abstract Division zelf. Het project van Boex en Dave Miller dat pas na het oprichten van Dynamic Reflection het levenslicht zag en inmiddels niet meer weg te denken is uit de scene.

“Het label heeft veel betekend voor de naamsbekendheid van Abstract Division. De eerste platen kwamen allemaal uit op Dynamic Reflection, waaronder de twee succesvolle releases Form and Function en Time and Perception. Ook konden we onze naam meteen al binden aan een aantal grotere artiesten, aan de hand van remixes van onze tracks. Op die manier hebben we een duidelijk statement gemaakt: iedereen wist vrij snel wie we waren en onze muziek werd direct gedraaid door de grote jongens. Dat was erg bijzonder.”

Tour

En zo staan Boex en Miller na tien jaar Dynamic Reflection ook zij aan zij met de grote jongens. De tour ter ere van het jubileum is al in volle gang en sinds september stonden ze al met onder meer Vril, Oscar Mulero en Matrixxman in binnen- en buitenland. Kwartz Club (Nice), Gare (Porto), Fabrik (Madrid), Ampere (Antwerpen), Basis (Utrecht) en Complex (Maastricht) werden al getrakteerd op een showcase. “En waar we nog heel erg naar uitkijken is de samenwerking met Reaktor in de Londense club E1. Wij hosten de tweede zaal, waar we het jaar gaan afronden met onder andere Oscar Mulero. Iemand die voor ons echt heel veel betekent als artiest, maar ook als persoon zelf.”

En daar blijft het niet bij. “We hebben een hoop plannen. We zijn bezig met onze eigen clubavond Decode, die onderdak gaat vinden in de pas heropende Rotterdamse club Perron. Verder kunnen we nog niet heel veel vertellen, maar we hebben zin in de toekomst, zowel met Dynamic Reflection als met Abstract Divsion.”

Op dynamic-reflection.com zijn de releases van Continuum te luisteren en te kopen. Meer over Abstract Division vind je hier.

Tracklist Continuum

Sonos
A1 Oscar Mulero – Dancing Barefoot
A2 Steffi – Mantamix
B1 Woo York – Elusive
B2 Antonio De Angelis – Tornante

Magno Hyacinthum
C1 Blawan – The Narrowing
C2 SHDW & Obscure Shape – Zurück Ins Licht
D1 Jeroen Search – Fundamental Force
D2 Stefan Vincent – You Taught Me How To Hate

Fluctus
E1 Donato Dozzy & Mike Parker – Patagotitan
E2 Abstract Division – Dissonance
F1 Deepbass & Ness – Les Planes
F2 Ben Buitendijk – Vortex

Luna Frigus
G1 Shlømo – Ason
G2 VRIL – Kaoz
H1 Luigi Tozzi – Irini
H2 Delta Funktionen – Cybro

Terra Novo
I1 Shifted – Pyx
I2 Matrixxman – O00O00O
J1 Keith Carnal – Indecent
J2 Viels – Rhyuski Grhosour