Even voorstellen: alle 23 acts op de eerste dubbelklapper van Katharsis

Katharsis kennen we van experimentele line-ups met vele onbekende artiesten. Niet gek dus als jij je van vele namen afvroeg wie dat allemaal mogen zijn. Wij stellen iedereen kort aan je voor zodat je alvast weet wat je niet wil missen.

Vrijdag

Rrose
Rrose is met releases op onder meer Eaux en Sandwell District een aardig grote naam. Ze verzorgt meestal techno waarin de sfeer centraal staat, waarbij ze vaak oneindig lang de spanning opbouwt om het uit te laten lopen tot een intense climax.
23.00 – 01.00 · Room 1 · Luisteren: Rrose – Waterfall

Ulwhednar live
Het duo Ulwhednar bestaat uit twee artiesten die beide gelieerd zijn aan het label Northern Electronics: Abdulla Rashim en Varg. Ze combineren hun sfeervolle stijlen en zetten een donkere, atmosferische vorm van techno neer.
01.00 – 02.00 · Room 1 · Luisteren: Ulwhednar – LKAB

DVS1
Als een van de grote namen op Katharsis heeft DVS1 weinig introductie nodig. Als resident van Berghain en met vele succesvolle releases heeft de Amerikaan zijn sporen verdiend en staat hij garant voor duistere en energieke techno.
02.00 – 05.00 · Room 1 · Luisteren: DVS1 – Black Russian

DVS1

Fixmer/McCarthy live
Al voor Terence Fixmer’s technoreleases op onder meer Ostgut Ton, was hij een pionier in de EBM scene van de jaren ’90. Ook de samenwerking met Nitzer Ebb vocalis Douglas McCarthy stamt uit die tijd en zal zorgen voor een interessante toevoeging.
05.00 – 06.00 · Room 1 · Luisteren: Fixmer/McCarthy – Chemicals

Tommy Four Seven
Nog een naam die eigenlijk geen introductie behoeft is Tommy Four Seven. Moeiteloos weet hij spanning op te bouwen en net zo makkelijk deze op je los te laten. Een grote naam die net als vorige jaar garant zal staan voor een sterke set.
06.00 – 08.00 · Room 1 · Luisteren: Tommy Four Seven – Scene 4 

December
Uit de Franse metropool Parijs komt de opkomende artiest December. Zijn stijl van onheilspellende muziek met post-punk en EBM invloeden kwam teurg in vele sterke releases op labels als Jealous God en Blackest Ever Black.
00.00 – 01.30 · Room 2 · Luisteren: December – Civil Duties

In Aeternam Vale live
De Franse veteraan In Aeternam Vale maakt zich op voor een liveset in zijn geheel eigen, bijzondere stijl van elektronische muziek. In de donkere sound komen onder meer synth wave en industrial op een minimalistische manier naar voren.
01.30 – 02.30 · Room 2 · Luisteren: In Aeternam Vale – La Piscine

Bedouin Trax
Eomac zet met zijn alias Bedouin Trax een interculturele stap naar het Midden Oosten, waarvan hij oude Koerdische vocals en traditionele drums combineert met krachtige elektronica. Het resultaat is een spirituele maar krachtige vorm van techno.
02.30 – 04.00 · Room 2 · Luisteren: Eomac – Ascension

Eomac/Bedouin Trax

OAKE live
Met de muziek van het duo OAKE zal een bijzondere sfeer worden gecreëerd. Onder meer dark ambient, noise en invloeden uit techno komen samen in de atmosferische de muziek van de twee Duitse producers.
04.00 – 05.00 · Room 2 · Luisteren: OAKE – Paysage Dépaysé

Domenico Crisci
De Italiaan Domenico Crisci is bekend door releases op onder meer Ron Morelli’s L.I.E.S. Zijn industrial techno dendert stevig voort en doet soms wat nerveus aan. Een sound die perfect past in zijn tijdslot.
05.00 – 06.45 · Room 2 · Luisteren: Domenico Crisci – Silver

Extreme Precautions live
De Fransman achter Mondkopf zal als Extreme Precautions zorgen voor een agressieve liveset. Zijn verschillende stijlen komen bijeen in experimentele grindcore waarin de Fransman de grenzen van zijn sound opzoekt.
06.45 – 07.30 · Room 2 · Luisteren: Extreme Precautions – Untitled 10

Zaterdag

Alexey Volkov
De Russiche Alexey Volkov combineert elementen uit ambient met een zware en industrial sound. Hij creëert hiermee een geheel eigen, onheilspellende vorm van techno die zowel een duistere sfeer naar voren brengt als dansbaar voortdendert.
23.00 – 01.00 · Room 1 · Luisteren: Alexey Volkov – Run Out

Adam X b2b Ron Morelli
Bekende naam Adam X maakt zich dit jaar op voor een back-to-backsessie met Ron Morelli. Een ontmoeting van de twee stevige technolabels Sonic Grooves en L.I.E.S. met twee pioniers in de Amerikaanse techno en industrial scene.
01.00 – 03.00 · Room 1  · Luisteren: Adam X – Coercive Persuasion & Ron Morelli – Modern Paranoia

Amato live
Michel Amato, beter bekend als The Hacker, zal op de Katharsis optreden onder zijn project Amato. Zijn live performance zal invloeden trekken uit minimal wave, EBM en acid en hij voegt hier de niet onwenselijke dansbare zijde van techno aan toe.
03.00 – 04.00 · Room 1 · Luisteren: Amato – Hey

DJ Stingray
Sherard Ingram aka DJ Stingray is onder meer gelieerd aan Drexciya en één van de sleutelpersonen uit de Detroit electro. De gemaskerde Amerikaan staat garant voor intense techno en electro met invloeden uit onder meer de urban en acid.
04.00 – 05.30 · Room 1 · Luisteren: DJ Stingray – Binarycoven

DJ Stingray

Orphx & JK Flesh live
Een voor Nederland nog unieke samenwerking is Orphx & JK Flesh. Met JK Flesh’ verleden in industrial en hardcore metal en de experimentele, onder meer noise-geïnspireerde muziek van het duo Orphx kun je een rauwe en krakende set verwachten.
05.30 – 06.30 · Room 1 · Luisteren: JK Flesh – Nothing Is Free & Orphx – Outcast

Paula Temple
Als bekende naam in de technoscene heeft ook Paula Temple weinig introductie nodig. De Britse zal ongetwijfeld weer een sterke set neer zetten vol scherpe wendingen en stevige industrial. Voor het tweede jaar op rij een ideale afsluiter.
06.30 – 08.00 · Room 1 · Luisteren: Paula Temple – Deathvox

Identified Patient
De Nederlandse Identified Patient heeft een hele eigen stijl. Zijn opvallend getitelde tracks zijn een samenvloeisel van onder meer EBM, new beat, synth wave, acid house en punk. Een bizarre en duistere stijl.
00.00 – 01.30 · Room 2 · Luisteren: Identified Patient – Vermoedens van Achterdocht

Volition Immanent live
Volition Immanent bestaat uit Parrish Smith en vocalist Mark van de Maat. De analoge en energieke muziek die het duo maakt is een aparte combinatie van onder meer new wave en industrial en heeft als interessante toevoeging punkachtige, Nederlandse vocalen.
01.30 – 02.30 · Room 2 · Luisteren: Volition Immanent – Het Grote Gebeuren

Broken English Club
De Britse Oliver Ho kennen we van zijn experimentele en veelzijdige benadering van techno. Als Broken English Club creëert hij een donkere, atmosferische sound, met invloeden vanuit EBM, industrial en post-punk.
02.30 – 04.00 · Room 2 · Luisteren: Broken English Club – Divinity

Container live
De Amerikaan Ren Schofield komt oorspronkelijk uit de underground noise scene. Als Container creëert hij een experimentele vorm van techno, waarin elementen als zware analoge vervorming en ruisende tonen uit zijn noise-achtergrond duidelijk terugkomen.
04.00 – 05.00 · Room 2 · Luisteren: Container – Peripheral

Container

I Hate Models
De opkomst van de getalenteerde I Hate Models is zeker niet onopgemerkt gegaan. Zijn unieke stijl van harde en rauwe techno met melancholische muziek heeft zijn boekingen flink doen stijgen en dit jaar maakt hij dan ook zijn onvermijdelijke Reaktordebuut.
05.00 – 06.30 · Room 2 · Luisteren: I Hate Models – Cyanure Dance

Shadows live
De live-act Shadows is een alias van het bekende duo AnD. De heren staan altijd al garant voor genadeloos harde techno op een enorm hoog tempo, maar dat zal als Shadows alleen maar sneller gaan, soms zelfs richting de speedcore.
06.30 – 07.30 · Room 2 · Luisteren: AnD –  The Jellyfish