Bauhauz biedt Nijmeegse technoliefhebbers het rauwe Berlijnse geluid

De Nijmeegse scene is door vele passievolle betrokkenen altijd springlevend geweest. De liefhebber van hardere techno kon echter niet voldoende terecht, zo vond bauhauz-oprichter Hugo Verweij.

Enkele jaren geleden, in 2014, had Verweij samen met een aantal enthousiaste vrienden de behoefte aan een Nijmeegs feest met techno zoals die volgens hen bedoeld is: rauw, donker en ‘straight to the heart.’ Ze zochten naar het Berlijnse undergroundgevoel – stevige techno in een industriële setting – en besloten bij gebrek aan beter zelf de handen uit de mouwen te steken.

En zo geschiedde, op 12 december 2014 vond in de Brebl de eerste editie plaats, toen nog gericht op de hardtechno en meteen een succes. Vervolgens verplaatste men naar de Vasim, wat inmiddels de thuisbasis is geworden, en kwam de focus qua sound meer te liggen op industriële en donkere techno. Door de jaren heen wist bauhauz een eigen identiteit te vormen en inmiddels is het feest een begrip aan het worden onder Nijmeegse technofans en staat men alweer voor de zesde editie.

Gedrevenheid en plezier

Het feest verrijst namelijk twee keer per jaar en 2018’s eerste editie vangt over enkele weken alweer aan, op 17 maart. Bijzonder is dat bauhauz draaiende kan blijven door de tomeloze inzet van liefhebbers.

Hugo Verweij: “Onze organisatie wordt nog steeds ondersteund door een groep vrijwilligers met een diepgewortelde liefde voor techno. Die gedrevenheid en het plezier zijn voelbaar in alles en zorgen telkens weer voor onvergetelijke feesten.”

SNTS tijdens 2017’s tweede editie van bauhauz

Tijdens de zesde editie zal dan ook opnieuw niet op kwaliteit worden bespaard, zo legt Verweij uit: “Het is telkens weer een hele onderneming om onze feesten ‘bauhauz-waardig’ te maken. Indrukwekkende lichtshows, het beste geluid en natuurlijk dj’s die het bauhauz-gevoel uitdragen, not the usual suspects. Je kan verrassende boekingen verwachten en er is ook ruimte voor opkomend talent.”

Die boekingen kwamen er al in de vorm van SNTS, Datasmok, UVB en Blush Response en voor de komende editie op 17 maart zijn onder meer Adam X, Codex Empire, Marika Rossa en Remco Beekwilder gestrikt.

De reguliere ticketverkoop loopt via de officiële website van bauhauz.