Bauhauz groeit door en treedt buiten de Nijmeegse stadsgrenzen

Wat ooit klein begon is inmiddels uitgegroeid tot een succesformule in de Nijmeegse scene: bauhauz. Maar ook buiten de stadsgrenzen timmert de promoter hard aan de weg.

Een ouderwets avondje bauhauz voelt als vertrouwd, gekenmerkt door een volgepakte Vasim en een totaalbeleving van licht, geluid en visuals. De afgelopen editie in maart was dan ook weer nagenoeg uitverkocht.

Met Surgeon als headliner, een garantie voor enkel kwaliteit, een dampende closingset van Head Front Panel en verrassend goede sets van Adriana Lopez en Lady Starlight (met haar modulaire liveset) was de achtste editie van het Nijmeegse concept een groot succes. De nacht werd afgesloten met ‘Smack My Bitch Up’, een tribute aan Keith Flint.

Ondanks de succesvolle edities in de Vasim wil de Nijmeegse organisator meer. En dat gaat ook gebeuren. Planet bauhauz, een samenwerking tusen Planet Rose en bauhauz, vormt met I Hate Models, SNTS en Tijana T de aftrap van de vierdaagsefeesten.

Daarnaast is bauhauz deze zomer voor het eerste in de buitenlucht te vinden met een prominente stage op Have A Nice Day Festival in Borculo, waar ook enkele andere organisatoren uit de regio zoals 8Bahn, Nachtparlement en Schönes Wochenende hun opwachting maken. De line-up laat nog even op zich wachten, maar dat er uitgepakt gaat worden staat vast.

Met deze samenwerkingen en de nieuwe huisstijl die deze week is gelanceerd, lijkt de promoter nieuwe stappen te zetten om door te groeien, ook buiten Nijmegen.

Voor Planet bauhauz met onder andere I Hate Models, SNTS en Tijana T tijdens de openingsavond van de Nijmeegse vierdaagsefeesten verkopen wij een beperkt aantal tickets tegen een gereduceerd tarief. Deze koop je hier.