Deze acts op The Crave wil je niet missen

Vanaf vrijdag maakt The Crave een weekend lang Den Haag met een stadsbreed programma onveilig. Oprichter Jarrell Drenthem Soesman helpt bij de keuzestress.

De Hagenezen van The Crave weten niet van ophouden. Naast de warehousefeestjes en clubnights door het jaar heen, krijgt ook het weekendfestival in juni steeds weer een upgrade. Vanaf komende vrijdag kleurt Den Haag drie dagen lang roze. Naast festivallocatie Zuiderpark vind je op nog eens acht andere plekken een programma.

Met een verwachte temperatuur boven de 20 graden blijven er zo weinig redenen over om niet naar de hofstad af te reizen. Wel zijn er met negen locaties en vier festivalpodia genoeg redenen om in de keuzestress te schieten. Wij vroegen The Crave-oprichter Jarell Drenthem Soesman daarom om zijn beste aanraders.

Philou Louzolo, Grote Markt, vrijdag 20:30 uur
“Hij was even uit de running en is nu weer helemaal terug met zijn karakteristieke Afrikaanse, ritmische geluid.”

Dazion live, Grote Markt, vrijdag 22:00 uur
“Dazion staat hier met een compleet nieuwe liveshow, op het gratis podium op de Grote Markt. Het is de eerste keer dat hier een elektronisch podium staat, een unicum.”

Egyptian Lover & Juan Atkins, Zuiderpark, zaterdag 16:30 uur
“Vorig jaar was Egyptian Lover één van de hoogtepunten van het festival. Dit jaar moest-ie terugkomen. Toen kwamen we op het spoor dat hij ooit een keer met Juan the originator Atkins heeft opgetreden. Vervolgens flink ons best gedaan om deze twee naar Den Haag te krijgen. Gelukt! Zaterdag op het Resident Advisor-podium: grondlegger van Detroit-techno meets electropionier. Een kans die je niet veel vaker gaat krijgen.

Egyptian Lover. © The Crave

Tom Trago, Zuiderpark, zaterdag 18:00 uur
“Gegarandeerd feest met Tom Trago. Een graag geziene gast bij PIP, als het niet achter de booth is, dan is het wel aan de bar! Het vierde podium van The Crave Festival wordt gevuld met de fijnste house en disco.”

Helena Hauff, Zuiderpark, Zaterdag 21:00 uur
“Keuzestress waar je gaat afsluiten is er zeker. Want tegenover Len Faki staan DjRUM, Antal én Hauff. Laatstgenoemde dit keer voor de tweede keer op The Crave Festival. Op voorhand garantie dat ze niks meer van de Intergalactic FM x Bunker-stage heel houdt. Als toetje van de dag: aansluitend een exclusieve eindperfomance van Guy Tavares.”

Len Faki, Zuiderpark, zaterdag 21:30 uur
“Normaal gesproken de hele zomer exclusief op Awakenings. Dit jaar te zien op The Crave Festival waar hij de mainstage afsluit na artiesten
als DVS1 en Talismann.”

Young Marco, Colorado Charlie, zondag 18:00 uur
“Op zondag gaat The Crave Festival door met een twaalf uur durend strandfeest aan het Zwarte Pad. Young Marco doet hier de closing-set van vier uur. Voor hem draaien artiesten als Orpheu The Wizard, Dollkraut en Elias Mazian. Lekker met je voetjes in het zand, een zachte zomerbries en een ondergaande zon in de zee. Wat wil je nog meer?”

Dit en meer verwelkomt The Crave dit weekend. Zo openen de talentvolle dames van Nederlandse bodem Mad Miran and Upsammy beide een stage, en komen er niet te missen livesets van 90’s-technoduo B12, Gesloten Cirkel en DJ Python. En dan hebben we het nog niet eens over namen als Eris Drew, DVS1, Antal en Midland. Genoeg reden om te komen en dus is ook Selektor aanwezig om verslag te leggen (net als vorig jaar).