Ferro blikt terug op zes jaar VBX: ‘Ik krijg kippenvel’

VBX maakt zich op voor de tweede editie van festival Planet Paradigm. In aanloop naar de Groningse verschijning stipt frontman Ferro zes hoogtepunten aan uit het inmiddels zesjarige bestaan van de Amsterdamse minimalisten.

De eerste editie van Planet Paradigm

“De video zegt het eigenlijk al. De gezichten die louter dankbaarheid uitstralen naar Francesco en Masda voor hun briljante sets. Voldaan, opgeladen en klaar voor de after binnen in de loods of voor de volgende.”

Het ontstaan van Spokenn in de legendarische Cruquiusgilde

“De synergie in deze video is de reden dat Maurits en ik toen tot de beslissing waren gekomen om van Reiss b2b Ferro Spokenn te maken. In principe is deze connectie nog steeds onuitgeput en lijkt er geen einde aan te komen. Elke keer als we samen draaien worden we weer met onze neus op de feiten gedrukt, niet vergetende dat het publiek hier altijd een rol in speelt.”

Back-to-back met Ricardo Villalobos

“Ik denk dat ik niet lieg als ik voor ons allen bij VBX spreek als ik zeg dat Ricardo een grote inspiratie voor ons is. Het was voor ons allen een droom om hem te kunnen boeken en voor mij persoonlijk een droom om ooit een keer de booth met hem te mogen delen.”

Afterhours in Bret na VBX in de Warehouse Elementenstraat

“Zoals ik eerder sprak over de synergie tussen Maurits en mij, kan ik dat ook over Bret en VBX. Het is er soms wat chaotisch, het geluid is niet altijd perfect, maar het is er altijd een voor in de boeken. Je verlaat de Bret zelden zonder tevreden gevoel.”

Makcim in Bret die IJzeren Rots draait

“Tsja, wat mag ik hier over zeggen. Kijk, verbind en vel je eigen oordeel. Ik krijg kippenvel.”

Laatste track van Reiss in de Loft na de Shelter

“Een track die niemand kende, niemand draaide en niemand zo goed wist te plaatsen als Reiss. Dit is een legendarische goal in de laatste minuut van een finale. Beslissend en tekenend.”

Komend evenement: Planet Paradigm: A One Day Festival Trip
Ticketlink: https://www.paradigm050.com/tickets/