Oranjebloesem is Koningsdag vieren met de voetjes in het zand

Voor de derde keer strijkt Oranjebloesem neer op de stranden en duinen van Blijburg Aan Zee. We blikken vooruit.

‘Weg van de dagjesmensen, uitzicht over het IJmeer, een koud biertje langs de Amsterdamse waterkant en eigenzinnige artiesten.’ Zo wordt Oranjebloesem in eigen woorden omschreven. Puike marketingtaal, maar niet veel aan gelogen. Tamelijk ver van de overvolle binnenstad vier je er Koningsdag wel degelijk weg van de dagjesmensen en met Blijburg Aan Zee is het uitzicht over het IJmeer een gegeven. Tel daar bij op de stranden en duinen en je waant je bijna op vakantie. Als het weer maar meezit.

Het koude biertje is op Koningsdag te vinden van West-Friesland tot aan Zuid-Limburg, dus die laten we even buiten beschouwing. De line-up daarentegen kun je absoluut eigenzinnig noemen. Hoewel er met Joris Voorn een flinke naam op het affiche staat, lijkt de aanwezigheid van massatrekkende supersterren afwezig. Selectors en bijzondere live-optredens voeren des te meer de boventoon.

Eclectisch geluid

Zo is er De Oase, een stage waar veelal livesets op het programma staan, aan elkaar gelijmd met dj-sets van Some Chemistry en Nuno dos Santos. Hier staan bijzondere optredens gepland, waaronder de 9-koppig band Jungle By Night, bruiloftszanger Omar Souleyman en Palmbomen II. Alles bij elkaar is De Oase een podium voor house, melodie en geluiden van ver.

Die stijl sluit redelijk naadloos aan bij twee andere stages; Tussen de Duinen en Aan het Strand. Tussen de duinen hoor je deephouse en melodische techno van onder meer Joris Voorn, KiNK, DJ Tennis en Weval. Aan het strand is ruimte voor een eclectisch geluid met selectors als Palms Trax back-to-back met Dekmantel Soundsystem, Job Jobse en Tom Trago. De nodige disco zal hier absoluut de revue passeren.

Mocht dat allemaal net wat te weinig energie voor je betekenen, dan is er nog de stage Onder de Vuurtoren. Hier is het simpelweg techno wat je hoort, gebracht door dj’s als ROD, Sandrien, Carlos Valdes en Fjaak. Daarnaast brengt Colin Benders zijn indrukwekkende analoge installatie mee voor een rauwe portie live techno.

Bekijk hier meer info over Oranjebloesem 2018. Voordelig met de bus naar Oranjebloesem? Met de kortingscode waarishetaan ontvang je 10% korting op een busreis van Festival Transfer.