Draaimolen liet weer zien dat het bij de top van Nederland hoort

Vorig jaar moest Draaimolen genoodzaakt een nieuwe locatie zoeken. Dit jaar was het voor het eerst op het MOB-complex. Reden voor ons om weer langs te gaan.

Het was geen makkelijk jaar voor het team van Draaimolen, zeker niet toen het te horen kreeg dat er een nieuwe locatie gezocht moest worden. Gelukkig is dat gelukt en is Draaimolen op het MOB-complex terecht gekomen. Na een voorbereiding van meer dan een half jaar mocht het resultaat er wezen. Het MOB-complex is een oud munitiedepot, dat is vrijgemaakt voor evenementen.

De organisatie heeft dit jaar veel met artiesten samengewerkt. Ook dit jaar had Job Jobse twee stages samengesteld, namelijk Strangelove 1 & 2. De geliefde Parking Lot-stage werd ingeruild voor The Tunnel, gehost door Marcel Dettmann, en the Chapel was weer in handen van Heleen Blanken. Vooral Job Jobse en Heleen Blanken werken standaard samen met Draaimolen.

© Rafael Dimiioniatis

Waar de Strangelove 1 stage vorig jaar nog een bosrave was, was het nu dansen in de pit. Wel dezelfde setting van een dj-booth met rondom publiek, maar dan dus in een kuil. Weer zorgde het voor een enorm intieme sfeer, al komt dat ook door de top notch-boekingen. Zoals Ki/Ki b2b Afra, die er vanaf het begin geen doekjes omheen wonden. Zo horen we al vroeg Acid Creak van Spokesman en I Wanna Go Bang van Bjarki, waarna Parrish Smith er harder overheen gaat zoals alleen hij dat kan en volgt Gladio a.k.a. Legowelt met een Katharsis-achtige set om het af te maken.

Te veel keuze

De Strangelove 2 had veel weg van de ‘bosrave’ van vorig jaar, alleen stond er nu een gigantisch ledscherm dat bediend werd door de visual artist Rene van Dijk. Eris Drew zorgt voor je dagelijkse dosis disco, iets wat je graag wilt horen op zo’n zonnige dag. De speciale b2b-set werd dit jaar mogelijk gemaakt door Hunee en Four Tet, alleen was het te druk om er ook maar iets van mee te kunnen krijgen. Helaas, dit was wel iets waar we bij hadden willen zijn. Gelukkig waren er goede alternatieven, met Midland op de mainstage en daarna Objekt b2b DJ Stingray.

© Rafael Dimiioniatis

Beginnend mij Midland, die met groovy houseplaten richting de avonduren gaat. Alleen moet je hier niet te lang blijven als je nog naar Objekt en Stingray wilt. Het hoogtepunt van de dag. De twee electrogrootheden zorgen voor een twee uur durende set waar je niet wilt stoppen met dansen. Alleen zou dat toch echt moeten als we om 21:00 bij Alessandro Cortini willen zijn. De Italiaan hebben we al twee weken terug op Berlin Atonal gezien, maar deze setting was nog mooier. Waar we toen in een oude fabriek stonden, zaten we nu in de natuur. De prachtig ontworpen stage van Heleen Blanken bood een perfect podium voor Cortini en de mooie visuals. Een set waar je kippenvel van krijgt en waar je al gauw emotioneel kan worden.

Na nog kort bij Planetary Assault Systems te hebben gekeken in The Tunnel van Dettmann is het tijd om af te sluiten bij de koningin Helena Hauff bij Strangelove 1. De Duitse weet wederom iedereen gek te maken met harde 4×4 kicks en energieke electro. Ondanks wat kleine opstartproblemen en de lange rijen bij de munten, laat Draaimolen weer zien hoe goed het is. Van locatiekeuze tot line-up en van stagedesign tot aankleding. Draaimolen weet hoe ze het moeten doen en laat de rest van Nederland zien hoe het hoort.