Hulde voor Nachtparlement, dat ver van de Randstad met lef durft te boeken

Het clubseizoen is weer los. Zo ook in Deventer, waar Nachtparlement afgelopen weekend het Burgerweeshuis betrok.

De popzaal is door het lage plafond uitermate geschikt als technobunker. Aan decoratie was deze editie niks bezuinigd en door de bouwhekken aan het plafond en voor de booth ontstond een hele vette warehouse-achtige sfeer. De uit Griekenland afkomstige en in Den Haag woonachtige Pasiphae begon de avond lekker op tempo met onder andere de klassieker Energy Flash van Joel Beltram. Tegen het einde van de set aan schroefde ze het tempo wat omlaag en sloot ze af met ‘dark Italo‘, zoals ze het zelf noemde en dat vond ik een passende term. Al met al draaide ze een heerlijk setje weg.

Het Deventer publiek is door de soms wat aparte of gewaagdere boekingen van de organisatie gelukkig heel wat gewend en ging hier ook zeker los op. Heel tof om te zien dat dit zo kan buiten de grotere steden waar je vaak meer toegankelijkere rechttoe-rechtaan-techno ziet en ook heel tof om te zien dat een organisatie op dat gebied gewoon risico’s durft te nemen.

© Robin Keur.

Vrijwel direct nadat SPFDJ het roer overnam werd het tempo weer ver opgevoerd en zat de beuk er goed in. De Herrensauna-resident en allround rising star wist precies wat ze moest doen om het publiek nog een stukje enthousiaster te krijgen. Niets meer dan respect voor deze vrouw die met een ultra intens schema het weekend inging. Nachtparlement was dan ook al haar tweede gig en hierna sloot ze ook nog Vault Sessions in Shelter af, om vervolgens ook nog bij Bret op de after te draaien. Naast een ontzettend goede set in Deventer vernam ik dat ze ook bij Vault Sessions sterk draaide. Powervrouw, als je dat kan met zo’n schema.

© Robin Keur

Na de toch indrukwekkende set van de van oorsprong Zweedse was lokale held Marco Djákic aan de beurt. Ik was erg benieuwd wat hij zou doen. Zou hij op hetzelfde tempo doorgaan, juist meer bpm’s erbij knallen of juist wat in tempo zakken? Hij koos voor het laatste en ik denk dat dat ook de beste keus was. Zo had het publiek ook even wat adempauze en droeg het positief bij aan de dynamiek van de avond. Met een tijdje werd het tempo ook weer lekker opgeschroefd met goede techno en hier een daar een vuige hardtranceplaat om vervolgens een klein uur later dan gepland te sluiten.

Toen na wat toegiften – het publiek was zelfs laat nog aan en zeker de helft was nog over – eindelijk de laatste dreun door de speakers knalde kon de organisatie terugkijken op wederom een geslaagde editie. Complimenten naar de dj’s die stuk voor stuk heel goed draaiden, maar vooral ook naar de organisatie die het decor elke keer beter maakt en steeds met hele goede boekingen op de proppen komt. Voor de volgende editie is de Detroitse electrolegende DJ Stingray geboekt en ik heb er nu al zin in.