Intercell bracht ADE vier dagen fors technogeweld

Intercell hostte dit jaar weer vier avonden tijdens ADE. Wij waren bij twee feesten, die samen met Perc en Paula Temple werden georganiseerd.

Intercell staat garant voor vier dagen fors technogeweld. Na de eerste avond, gehost door Rebekah, werd de avond op vrijdag ingevuld door Perc Trax. Onderweg naar H7 Warehouse komen we een grote stoet bruiloftsgasten tegen uit de loods ernaast. Een groot contrast. Eenmaal bij de loods vinden we weer gelijkgestemden. Onze nacht kan beginnen.

De loods was volledige afgeladen met liefhebbers en de geliefde ballonnen leken er in overvloed. Ben Buitendijk opende de avond met wat diepere abstracte techno en de sfeer zat er gelijk goed in. Stranger volgde hem op met een hardere sound.

De set van Scalameriya, in combinatie met de grimmige visuals van James Lost, zorgde voor een echt duistere sfeer. Referenties naar al je favoriete horrorfilms zorgden voor veel verbazing in het publiek en waren een enorm goede aanvulling op de muziek. Een hoogtepuntje van de avond was de liveset van Ansome. Zijn set, waar hij on stage improviseerde met analoge synthesizers, was fascinerend.

© Michelle Rinia

Na de performance van Ansome was het tijd voor Perc, de labelbaas die samen met Intercell deze avond hoste. En wat een binnenkomer was dat zeg. Binnen tien minuten was de rest van de artiesten helemaal vergeten. Perc was moeilijk op te volgen, maar na Perc was het de beurt aan Manni Dee. Manni Dee was niet van plan om ons uitgerust naar huis te laten gaan want hij voerde het tempo nog meer op voor een passend slot.

Wereldpremière

Een dag later waren we aanwezig bij de hosting van Paula Temple, wie haar Noise Manifesto presenteerde. Alhoewel de Britse een enorme bekendheid geniet en ze zich veelal richt op – desalniettemin allesvernietigende – four to the flour-techno, is ze ook vaste waarde bij Katharsis, waar meer ruimte is voor een experimenteel geluid. Het was dan ook geen grote verrassing dat ze de Deense SØS Gunver Ryberg – vorig jaar ook op Katharsis – naar ADE haalde voor haar Intercell-hosting. Zij vulde haar plek in met een steengoede, maar experimentele liveset. Het publiek werd op de proef gesteld en voor sommigen was de komst van Shlømo een verademing. Hij vulde zijn twee uur met drijvende Berlijnse techno.

Daarna was er een wereldpremière in de vorm van een back-to-back van Paula Temple en SNTS. Beide staan bekend om hun hybride sets, waar ze hun platenkeuzes aanvullen met eigen inbreng. Dit zorgde weliswaar voor een constant ontzettend krachtige set, maar liet wat dynamiek verloren gaan. Na twee intense uurtjes restte er voor Ghost in the Machine nog maar één taak: de Warehouse nog verder met de grond gelijk maken.

Voor ons eindigde hiermee onze week in de H7, maar Intercell ging op zondag voor een laatste samenkomen. I Hate Models mocht met zijn genodigden het ADE afsluiten.