Ook in Temp laat Helena Hauff zien waarom ze tot de top behoort

De Amsterdamse club Temp was afgelopen vrijdag het decor voor het negende deel van de clubtour van Strange Sounds From Beyond, met als grote blikvanger Helena Hauff.

Aangezien het Amsterdamse Temp niet lang meer geopend is voor feestgangers, besloten wij een bezoekje te wagen aan deze tijdelijke club. De club is gehuisvest in een leegstaand kantoorpand in Amsterdam-Zuid en bood al eerder het podium aan onder andere Gerd Janson en Âme. Voor er nieuwe kantoren in worden gebouwd mag de Amsterdamse festivalorganisator Apenkooi Events, bekend van onder andere DGTL en Strafwerk, een half jaar gebruikmaken van het gebouw.

Temp is deze avond het decor voor de clubtour van Strange Sounds From Beyond. Na onder andere Barcelona, Parijs en Helsinki is het nu tijd voor Amsterdam. De festivalorganisator, bekend van het jaarlijkse festival in Amsterdam-Noord, staat garant voor eigenzinnige line-ups met uiteenlopende genres, variërend van jazz tot electro en van EBM tot dub-reggae. Zo ook vanavond, waar de line-up bestaat uit Loma Doom, Kreidler, Identified Patient en Helena Hauff.

Veel ruimte

Bij binnenkomst valt meteen de ruime opzet van de club op. Waar het bij andere clubs soms nog druk kan zijn bij de kluisjes of wc’s, wil het in dit lege kantoorpand allemaal een stuk sneller doorlopen. De avond is niet uitverkocht, waardoor er ook op de dansvloer veel ruimte over is. Ondanks de ietwat lege uitstraling is de sfeer onder de mensen er in elk geval niet minder om.

Voor ons begint de avond met Kreidler. De Duitse band weet het publiek al vroeg te vermaken met een mix van synthesizers en analoge instrumenten. Het tempo ligt op dat moment van de avond nog heel laag, maar heel geleidelijk werkt de band met meer tempo toe naar een kleine climax.

Na Kreidler is het de beurt aan Identified Patient. De Nederlandse dj timmert de laatste jaren flink aan de weg en is dan ook een graag geziene naam op de line-ups van festivals in zowel binnen- als buitenland. De Nederlander begint zijn set op een laag tempo met EBM, maar weet het publiek steeds meer mee te krijgen wanneer hij overgaat op electro en techno. Identified Patient zet een sterke set neer en het publiek is volledig opgewarmd voor de grootste naam van de avond.

Steengoed

Voor de laatste twee uurtjes van de avond is het stokje doorgegeven aan Helena Hauff. De dag voor haar back-to-backset met Nina Kraviz op Time Warp is het aan de Duitse om vrijdag de laatste beetjes energie uit de bezoekers te trekken. Hauff staat bekend om haar ijzersterke sets met een goede mix van electro, techno en acid. Vanavond stelt ze wederom niet teleur. Haar groovy electro doet het altijd goed bij het dansende publiek en ook vanavond weet de Duitse dit weer perfect aan te vullen met een uitstekende selectie van zowel techno- als acidplaten.

Helena Hauff laat met een steengoede set maar weer eens zien waarom ze op dit moment wordt gezien als een van de beste van de wereld. Om vijf uur klinkt de laatste plaat, maar het had van mij nog wel wat langer mogen duren. Dus keren we deze nacht met iets frissere benen, maar toch met een voldaan gevoel naar huis.