Bij The Warehouse Project van The Crave blijf je constant betrokken bij de muziek

The Crave is op dreef! Na een festival in het Haagse Zuiderpark en een Beachfestival kondigden de Hagenezen dit jaar aan vier warehouseparty’s te organiseren. Wij bezochten zaterdag de eerste.

Surgeon, Deniro en Alienata verzorgen de muziek. De headliner, Surgeon, draait bijna alleen nog maar live. Deze avond echter een unicum: The Crave heeft het voor elkaar gekregen om deze technolegende een dj-set van twee uur te laten draaien/ Ook de Spaanse Alienata (momenteel woonachtig in Berlijn) en de Haagse Deniro draaien vanavond lange sets, van drie uur. Dit allemaal in het industriële gebied van Den Haag. In een grote loods die een tijd geleden nog een kringloopwinkel onderdak bood, staan vanavond zo’n duizend liefhebbers van elektronische muziek los te gaan op verbluffend goede muziek.

Alienata, een dame die barst van de energie, opent deze nacht met donkere, dubby electro- en technoplaten. De muziekkeuze was een geweldige doorgang voor de Haagse Reinier (alias Deniro) om de energie geleidelijk op te voeren. De overgang tussen de twee verloopt vlekkeloos en niks gaat te abrupt. Ook zijn de deuren van de Traumgarten nu geopend, dit is een klein kamertje vol leren banken, vloerkleden en huiskamerachtige attributen.

Kleurrijke visuals verlichten hier de muren terwijl de gasten van het duo Twice Upon A Time zorgen voor meeslepende ambientmuziek. Iets dat de kamer zeer goed tot zijn recht doet komen. De locatie en zijn inrichting monden zich uit in een beleving die uniek aanvoelt. The Crave weet duidelijk hoe een traditioneel warehousegevoel moet worden neergezet en kan dit ook nog eens waarborgen zonder hun eigen stijl daarmee tekort te doen.

On-point

Na een tijd gerelaxt te hebben in de Traumgarten verplaats ik mij weer richting de hoofdzaal. Deniro staat hier nog steeds vol passie de zaal te verblijden met uptempo muziek vol snelle hi-hats. Het lichtplan is niet te heftig, maar er is duidelijk wel met aandacht aan gewerkt. Het doet goed om mij helemaal te kunnen verliezen in de muziek (en in de schoonheid van de loods), zonder erg te worden afgeleid.

Surgeon neemt om vier uur het roer in handen en begint met een dj-set die gewoon op elk vlak on-point klinkt. Het is duidelijk dat we hier luisteren naar en artiest die al sinds 1991 actief is in het vak, een man die in zo’n beetje alle technoclubs heeft gedraaid en zeker kennis heeft van het ‘warehousegeluid’. Ook het publiek merkt dit. Heftige bassen en mooie synthesizers blijven in elkaar overvloeien. Steeds onopvallend, doch steeds vernieuwend.

Tussen de muren in zijn er nog hokjes met banken waar ook ruimte is om een biertje te drinken. De combinatie van de grote dansvloer, maar met genoeg chillruimte, voelt ideaal. Ten alle tijden blijf je betrokken bij de muziek, of het nou in de Traumgarten is of in de hoofdzaal, maar even zitten kan dus zeker. Er is geen echte buitenplek (behalve een klein plekje voor de ingang), voor sommigen misschien een nadeel, maar het voelt geweldig om met het publiek een eenheid te worden. Iedereen maakt de muziek samen mee: een unieke ervaring.

Op 2 juni vindt The Crave Festival plaats: hier vind je meer info én tickets.