Twan laat niks heel van Gents acidfeestje Future Acid

Na de perfecte datum van 3 maart eerder dit jaar, was Retro Acid exact acht maanden later terug in de Gentse Vooruit voor Future Acid.

De echte acidliefhebber had ‘m waarschijnlijk al lang door, maar die derde maart slaat op 303, van de befaamde Roland-synthesizer TB-303. Een apparaat dat in principe bassen maakt, maar uitgroeide tot het instrument van misschien wel het meest iconische geluid in de elektronische muziek.

Retro Acid brengt zo’n tweemaal jaarlijks een ode aan dat geluid, sinds dit jaar onder de naam Future Acid; onder het motto ‘acid is verleden, heden en toekomst.’ Dat gebeurt allemaal onder het dak van de Vooruit in Gent.

De Vooruit is een in klassieke architectuur gehuld poppodium, waar de gouden ornamenten nog altijd functie vinden tegen de gebroken witte en oudroze wanden. Geen industriële aangelegenheid van staal en beton, maar desalniettemin een fijne venue. Zeker ook vanwege het als rookruimte dienende stuk kade aan het water van de Muinkschelde.

Grenzen vervaagd

Nadat zaterdag Spacid de avond inluidt is het Regal die meteen al het tempo in de avond brengt. De toon is direct gezet en de Spanjaard – ook bekend als Acidboy – legt ‘m stevig klaar voor zijn opvolgers. Die zijn er in de vorm van 999999999 met hun indrukwekkende en vloeiende live-set, en Sunil Sharpe, die met zijn vinyl het genre techno nog eens flink oprekt.

Afsluiten is dan vervolgens aan Twan, de resident van het Belgische Rimbu. Waar Sunil al niet zuinig deed, is het Twan die direct de industrial techno opzoekt. De Belg kennen we vooral van zijn producties en optredens samen met een andere vernietigende Belg, KRTM. Samen vervaagden ze de grens tussen hardcore en industrial techno en brachten ze een flink aantal snoeiharde platen uit, KRTM des te meer.

Twan bouwt zaterdag dan ook in rap tempo op naar een flinke showcase van betreffende tracks. Van het catchy Purple Fucking Head, via Sleepwalker, uiteindelijk door naar pure hardcore-chaos met tracks als Everyone wants you dead. Het was stampen en hakken geblazen voor de mensen in Gent, allemaal op een bpm dat ver boven een normaal technotempo ligt.