Deze nieuwe oordoppen zijn op alle fronten een klasse apart

Nieuw op de markt: oordoppen van Loop. Deze gehoorbeschermers blijken na een zorgvuldige test op alle vlakken uitstekend te scoren.

In 2017 beoordeelde Selektor vijf verschillende soorten gehoorbeschermers voor muziekevenementen, destijds aangeboden door de Nationale Hoorstichting, die ons toen ook haarfijn het belang van deze otoplastieken uitlegde.

In de tussentijd kwamen de oordoppen van Loop op de markt. Het Belgische merk kwam met een origineel en niet eerder gezien ontwerp. Een rond buisje sluit aan op een filter, dat met opzetbare stukjes in het oor kan worden geplaatst. Eenmaal in het oor, is enkel het stijlvolle cirkeltje nog zichtbaar.

Groot voordeel aan deze oordoppen is dat ze worden geleverd met tips van memory foam en rubberen tips in meerdere maten. Op deze manier is voor iedereen de juiste en meest comfortabele pasvorm mogelijk. Als die match eenmaal gevonden is blijkt dan ook dat de oordoppen zeer comfortabel in het oor zitten.

Ook de geluidskwaliteit is hoog. Nadat het geluid door het 20dB-filter is gegaan, klinkt het nog altijd helder en prettig. In onze eerdere review kwamen de oordoppen van Thunderplugz als beste uit de test. Deze zijn nog altijd goed, maar Loop overtreft de kwaliteit net iets meer.

Tot slot zijn de oordoppen van Loop als eerste op de markt zeer stijlvol. Daarbij kun je ook nog eens de keuze maken voor meer onopvallende zwarte plugs, of voor opvallende kleuren als goud, zilver, roze en rood.

Als enige nadeel zou de ietwat hogere prijs genoemd kunnen worden, maar die betaalt zich dan ook terug. De oordoppen zijn voor €29,95 te koop via loopearplugs.com.

Verantwoording review
De oordoppen werden getest op het feest Unpolished op 1 maart 2019 in de Warehouse Elementenstraat in Amsterdam, dat is uitgerust met een geluidssysteem van Funktion One. De oordoppen werden getest door verslaggevers, geen experts op het gebied van gehoorbescherming. De oordoppen werden aangeboden door Loop.