Dit zijn de beste feesten tijdens Koningsnacht

De vooravond van de verjaardag van onze koning is misschien wel hét ultieme decor voor een goed feestje. Het is dan ook niet gek dat het aanbod tijdens Koningsnacht ieder jaar weer de pan uit rijst. Om de bomen voor het bos weg te halen, hebben wij de beste feestjes voor je op een rijtje gezet.

8Bahn, Arnhem
Op de vooravond van Koningsnacht kun je vanaf zes uur terecht in Musispark voor eclectische helden als Mike Servito en Clairvoyance tijdens de eerste dag van 8Bahn’s gratis festival. De nachtelijke uurtjes kun je vervolgens doorbrengen tijdens 8Bahn’s Kingsnight Special in Luxor Live, met niets minder dan de live-set van Âme op het programma. Daarnaast vind je ook Charlotte Bendiks en Patski achter de decks. Een kaartje voor de nacht kost momenteel 20 euro.

A Paradigm of Excellence, Groningen
De Groningse club Paradigm trapt tijdens Koningsnacht A Paradigm of Excellence af. Een tweedelig evenement dat op Koningsdag in de middag begint, maar op Koningsnacht alleen ‘s nachts plaats zal vinden. Tijdens Koningsnacht hoor je een verscheidenheid aan elektronische muziek van zowel internationale sterren als lokale helden. Zo vinden we op de line-up Bicep en Efdemin, maar ook UlsT en Nathan Homan.

BAR, Rotterdam
De mannen achter Dekmantel kunnen naast een aardig feestje organiseren ook een aardig plaatje draaien als Dekmantel Soundsystem. Zo bewijzen ze altijd maar weer met hun vaak extra lange dj-sets, waarbij de heren veelal zwart goud ten gehore brengen. Tijdens Koningsnacht vind je het trio van begin tot eind in de Rotterdamse club BAR. Een kaartje uit de voorverkoop haal je nu voor maar 8,50.

Dekmantel Soundsystem

Basis, Utrecht
Nachtcollege’s club Basis programmeert altijd veel verschillende stijlen, maar heeft toch vooral een focus op stevige techno, waar het ondergrondse grachtenpand zich eigenlijk ook het beste voor leent. Zo ook tijdens Koningsnacht, waarvoor de Utrechters Paula Temple, UVB, Haeken en Størm voor hebben gestrikt. Een kaartje kost momenteel 12,50.

Broodje Aap, Enschede
Helemaal in het oosten van het land ‘serveert’ Broodje Aap een avondje eclectische house in ‘t Bölke. De Tukkers halen hiervoor twee hoogaangeschreven Amsterdammers naar Enschede, namelijk Voyage Direct-baas Tom Trago en De School-resident Elias Mazian. Support word geregeld door Brant & Eslaub, tickets kosten nu 12,50 in de voorverkoop en 15 euro aan de deur.

De Fruithaven, Rotterdam
In de Rotterdamse Fruithaven kun je tijdens Koningsnacht genieten van de beste techno van Nederlandse bodem. Tot maar liefst zeven uur in de ochtend kun je hier dansen bij Secret Cinema, Egbert (live), SQL en Stun&Rijben. De tweede zaal wordt gehost door Eiland Gasten en verwelkomt Marsman en Marjolein SlickChick.  Een ticket koop je nu voor 11,50.

De Revolutie, Utrecht
De mensen achter De Revolutie, dat jaarlijks tijdens Koningsnacht plaatsvindt in TivoliVredenburg, weten altijd de grootste namen te strikken. Dat is er dit jaar niet minder om, met als grote headliner Fritz Kalkbrenner, die op zijn stage onder meer wordt vergezeld door onder meer Egbert (live) en Reinier Zonneveld (live). Voor de liefhebber van een hardere sound zal er een stage zijn met Rebekah (hybrid), Perc, ROD en Juan Sanchez. De vierde ticketfase van 30 euro is momenteel in de verkoop.

Fritz Kalkbrenner

DJ Harvey, Amsterdam
De koning van disco, DJ Harvey, treedt dit jaar maar liefst drie keer aan in De Marktkantine. De eerste verschijning tijdens deze ‘Amsterdam Residency’ zal zijn tijdens Koningsnacht, waar je een van zijn befaamde marathonsets kan gaan bewonderen. De Brit set moeiteloos urenlange eclectische sets neer, vol met house, techno en funk, maar vooral overgoten met disco. De tweede release kaartjes is momenteel in de verkoop voor 17,50.

King-S Festival, Eindhoven
In ‘lichtstad’ Eindhoven kun je zowel tijdens als de dag voor Koningsdag terecht voor het King-S Festival. Tijdens Koningsnacht hoor je een selectie stevige techno in het Klokgebouw. Op de line-up staan onder meer Cari Lekebusch, Ancient Methods, Henning Baer en Codex Empire. Een kaartje uit de voorverkoop kost 10 euro, aan de deur betaal je 13 euro.

Kraft, Amersfoort
Ook in Amersfoort kun je tijdens Koningsnacht flink uit de dak gaan op heerlijke techno. In club Fluor treedt een aantal van de beste artiesten van eigen bodem aan, met als grote namen Patrice Bäumel en Reinier Zonneveld (live). Dit betekent een nacht vol melodische én opzwepende techno. Een ticket voor Kraft kost 17,50.

OOST, Groningen
De in Amsterdam woonachtige ‘tovenaar’ Hunee wandelde dit jaar dik verdiend de top 20 binnen van Resident Advisor’s DJ Top 100. Deze swingende selector op sandalen staat tijdens Koningsnacht in de Groningse club OOST. Hier zal hij moeiteloos de meeste swingende disco en soul vermengen met obscure techno, house en electro. Kennedy zorgt voor support en de laatste tickets zijn nu te krijgen voor 22,50.

Hunee

Orde van Oranje Nassau, Maastricht
Als er één club lekker bezig is in Nederland, dan is het wel de Complex. Helemaal in het uiterste puntje van Nederland, ver van de randstad, laten deze Maastrichtenaren al lange tijd zien dat je geen ‘grote stad’ nodig hebt voor een top-of-the-bill line-up. Tijdens Orde van Oranje Nassau tijdens Koningsnacht vind je hier Technasia, Amelie Lens en residents Kapibara.

Koningsnâch op de Pier, Den Haag
Waar de Haagse club PIP en het Amsterdamse ZeeZout tijdens Koningsdag al een prachtige samenwerking neerzetten, doen ze er op de vooravond nog een schepje bovenop, als beachclub Whoosah uit Scheveningen zicht bij de organisatie voegt. Wederom op de Pier kun je terecht voor techno van onder meer ROD, Leaf the 4 en Deniro. Tickets zijn momenteel 17,50.

Shelter, Amsterdam
Tot slot nog Amsterdams nieuwste, maar meteen al één van Amsterdams populairste clubs: Shelter. De kelder aan de noordelijke IJ-oevers blijft ook tijdens Koningsnacht niet achter met mooie programmering. Amsterdammers Antal – bekend van zijn platenzaak- en label Rush Hour – en Young Marco – die onder meer als plaatsnam achter de decks van de Panaroma Bar in Berlijn – staan de hele nacht back-2-back. Voorverkoop kost 16 euro.

Wil je rustig het gehele aanbod eens bekijken? Álle feesten tijdens Koningsnacht vind je hier.
Lees ook: De 14 beste festivals, feesten en afterparty’s op Koningsdag