Bevrijdingsdag: dit zijn de beste festivals op 5 en 6 mei

Op Bevrijdingsdag vieren we onze vrijheid en waar doe je dat beter dan op een festival? Wij hebben de beste festivals op 5 en 6 mei voor je op een rijtje gezet.

Bevrijdingsfestival, Nijmegen
De langstlopende clubnight van Nederland, Planet Rose, komt ieder jaar op Bevrijdingsdag met een festival in het Hunnerpark. Je hoort hier een verscheidenheid aan elektronische muziek, maar ook verschillende andere acts, waaronder hiphop. Op de line-up staan onder meer TWR72, JP Enfant en Ferro, kaartjes kosten slechts vijf euro. Na afloop kun je door naar de Doornroosje voor een clubavond met onder meer Oscar Mulero achter de decks.

Click x Het Vrije Westen, Amsterdam
In één van de mooiste parken van Amsterdam, het Westerpark, slaan Click en Het Vrije Westen de handen ineen voor een mooi festival. Gratis en voor niets kun je hier genieten van house en techno van onder anderen Carlos Valdes, Giorgia Angiuli (live) en Michel de Hey.

Dockyard, Zaandam
De dag na Bevrijdingsdag kun je op het Hembrugterrein in Zaandam terecht voor een dag- én nachtfestival van Dockyard. Overdag zijn er maar liefst vijf stages, met namen als Paco Osuna, The Advent & Industrialyzer, Marco Bailey, Ion Ludwig, Luke Slater en Oscar Mulero. ‘s Nachts blijven de twee binnenstages open en vind je onder meer Bart Skils, Jon Gaiser, ROD en Juan Sanchez achter de draaitafels. Een kaartje voor het gehele programma kost 37,50.

Luke Slater

Het Amsterdams Verbond
Een aantal bekende spelers uit het Amsterdamse nachtleven slaan tijdens Het Amsterdamse Verbond de handen ineen voor een muzikaal brede festivalervaring. Op de mainstage hoor je techno en house van onder meer Benny Rodrigues, Olivier Weiter en Prunk. De tweede stage wordt gehost door Vunzige Deuntjes, Your Truly en Klear voor een urban sound en de derde stage staat in het teken van hitjes en disco, gehost door de Chicago Social Club, Club Nyx en Baskèts. De laatste tickets zijn nu voor 34,50 te koop.

Geheime Liefde, Bunnik
Ook de dag na Bevrijdingsdag is Geheime Liefde in Fort bij Vechten in Bunnik, vlakbij Utrecht. Op dit geheimzinnige festival vind je allerlei paadjes naar oude bunkers, verlaten tunnels en intieme grasveldjes. Geheel toepasselijk is de line-up van het festival geheim. Tickets zijn helaas al uitverkocht, maar wie weet levert een middagje f5’en op Ticketswap nog een spot voor je op.

Music On, Amsterdam
Het derde festival op 6 mei is het Music On Festival. Dit is een festival voor de liefhebber van tech house, met een aantal internationale zwaargewichten en Nederlandse helden uit het genre op de line-up. Onder meer Marco Carola, Loco Dice, The Martinez Brothers en Apollonia zullen aantreden in het Meerpark. De laatste tickets à 39,50 zijn nu verkrijgbaar.

The Martinez Brothers

Thuishaven, Amsterdam
Niet een écht festival, maar wel gewoon evenement met de eigenschappen van een festival. Het Wintercircus is officieel afgesloten, dus de zomervariant van het terrein zal weer worden opgebouwd. Op Bevrijdingsdag viert Thuishaven de alweer vierde verjaardag, met een aantal vaste gasten achter decks. Zo draaien op het jubileum onder meer dOP, Ici Sans Merci en Konstantin Sibold. De voorverkoop is uitverkocht, maar er zullen nog 300 tickets te koop zijn aan de deur.

Vrij op ‘t IJ, Amsterdam
Tijdens Vrij op ‘t IJ vier je je vrijheid op een wel hele bijzondere locatie: het water. Vanaf Pier 14 stap je op een boot met drie zalen, waarvan eentje in de buitenlucht. In deze zalen kun je tech house en techno verwachten, maar ook zwoele hitjes en R&B. Op de line-up staan onder meer Melon, Luuk van Dijk en Youniverse. Een kaartje is te koop voor 25 euro.

Vrijheidsfestival, Rotterdam
In Stadion Woudestein, waar je normaal meestal de wedstrijden van Excelsior kunt bewonderen, kun je op Bevrijdingsdag terecht voor techno en house. Tijdens dit festival vind je twee stages, simpelweg opgedeeld in techno en house, met onder meer ROD, Stranger, Chris Stussy en Karim Soliman achter de decks. ‘Normal Birds’ zijn nu te koop voor 15 euro.

Vrijland, Amsterdam
Tijdens het Vrijland Festival, dat plaatsvindt op de stranden van Blijburg aan Zee vind je een grote verscheidenheid aan muziek. De housegedomineerde stage ziet namen verschijnen als Mike Dunn, Tom Trago en Auntie Flo. Op de technostage vind je artiesten als Function, DJ Bone en Sandrien. Daarnaast zijn er nog vier stages met onder meer disco, urban house en hiphop. ‘Paradijsvogel Tickets’ zijn nu voor 35 euro te koop.t

Wil je rustig alle festivals of juist de clubnights en feesten op 4, 5 en 6 mei bekijken? Dan verwijzen we je door naar onze speciale agenda voor Bevrijdingsdag.