Hier vier je Koningsdag dit jaar

Nog altijd in de keuzestress voor Koningsdag? Wij hebben het beste voor je uitgekozen.

Breakfast Club, Amsterdam
Vanaf zeven uur begin je je Koningsdag vroeg – of trek je je Koningsnacht door – bij Breakfast Club in de Undercurrent. Met een ontbijtje inbegrepen dans je hier de middag tegemoet bij onder meer Levon Vincent en Nicolas Lutz.

A Paradigm of Excellence, Groningen
Tijdens dit tweeluik in het noorden van club Paradigm valt er in totaal 24 uur te feesten, wel met een tussenpauze. Op Koningsdag is er techno en microhouse, met namen als tINI en Rebekah op het programma.

Loveland van Oranje, Amsterdam
Niemand staat in het Meerpark in zijn of haar eentje achter de decks op Koningsdag. Loveland van Oranje kent namelijk een line-up met énkel back-to-backs. Pan-Pot (zelf een duo zijnde) is de grote blikvanger en verder zie je onder meer Alan Fitzpatrick met Skream.

Loveland van Oranje vorig jaar © Loveland

Oranjebloesem, Amsterdam
Op de stranden en duinen van Blijburg Aan Zee dans je bij een variëteit aan muziek. Onder meer Colin Benders, Joris Voorn en Palms Trax staan hier op het programma en er is een livestage met artiesten als Omar Souleyman en Jungle by Night. Lees hier meer.

Free Your Mind, Arnhem
Het Arnhemse Free Your Mind houdt het in het kader van haar vijftienjarig bestaan dit jaar niet bij één festival. Naast verschillende andere feesten is er een gratis tweeluik tijdens Koningsdag met namens als Tommy Four Seven en Extrawelt. Lees hier meer.

Cartel, Amsterdam
Met overdag het Westerpark en de Westerliefde en ‘s nachts de WesterUnie en Transformatorhuis weet Cartel een Koningsmarathon neer te zetten van maar liefst 19 uur. De line-up is divers, met namen als Ben Sims, Optimo en I-F.

De Reactie, Enschede
Het Twentse Basic Grooves komt op Koningsdag met het nieuwe concept De Reactie in een verlaten warehouse nabij de lokale universiteit. Joris Voorn, die ooit begon in Enschede, deelt het podium met onder meer DVS1 en Stranger.

Het decor voor De Reactie © Basic Grooves

PIP Koningsstaat, Den Haag
Na drie jaar te zijn neergestreken op de Scheveningse Pier is het bij PIP Den Haag tijd voor iets anders. Het strand blijft wel in beeld tijdens Koningsstaat op Paviljoen de Staat. De line-up is groot, met Jackmaster als grote blikvanger.

VBX, Amsterdam
Het Amsterdamse VBX slaagt er de laatste tijd goed in microhouse onder de aandacht te brengen. Tijdens Koningsdag komt het met een dubbelklapper (Bret overdag, Shelter achteraf), met zowel vaste waardes als Ferro en Makcim en grote namen Zip en tINI.

De Republiek, Amsterdam
Het ontbreken van Nassau Festival dit jaar betekent niet dat host Reaktor ongezien blijft op Koningsdag. Aan de Elementenstraat komt het ‘s nachts met De Republiek met snoeiharde techno en electro. Enkele namen zijn Randomer, DJ Assault en Gesloten Cirkel.

Straf_Werk, Amsterdam
Ook voor Straf_Werk is het ontbreken van Nassau geen reden voor afwezigheid. In De Marktkantine is het er voor de houseliefhebbers en prijkt Patrick Topping bovenaan het namenlijstje. Ook onder meer Luuk van Dijk en Prunk komen draaien.

Koningsnacht

Doorgewinterde ravers zullen vóór Koningsdag al even willen opwarmen tijdens Koningsnacht. Voor hen is ook meer dan genoeg keus, met onder meer Ø [Phase] in Basis, Joris Voorn in De Marktkantine, Len Faki in Complex, Palms Trax in OOST, Subcultuur, Vault Sessions en De Revolutie.

Bekijk ook onze volledige agenda’s voor Koningsnacht en Koningsdag.