Voor de last-minute keuzestress: de beste Nieuwjaarsfeesten

Oud en Nieuw is vaak een flink drama aan keuzestress. Wij hebben daarom de betere feestjes rondom de jaarwisseling op een rijtje gezet, mocht je er nog niet uit zijn.

Awakenings
Met het spectaculaire vuurwerk in de Gashouder zijn de feesten van Awakenings maar al te toepasselijk aan het einde van het jaar. Dit jaar zijn het er maar liefst vier: twee op de 30e, eentje met Oud en Nieuw en eentje op Nieuwjaarsdag. Tijdens Early New Year op zaterdag staan overdag onder meer Richie Hawtin en Joris Voorn, en ‘s nachts onder meer Joseph Capriati en Adam Beyer. Tijdens de jaarwisseling vind je onder anderen Pan-Pot en Maceo Plex en op Nieuwjaarsdag wordt er stevig doorgeklapt met artiesten als Len Faki en Sam Paganini.

Paradigm
Ook in het hoge noorden kun je kiezen uit meerdere dagen feest; zo draait in Paradigm onder meer Rødhåd tijdens Pre-NYE op de 30e. Tijdens de jaarwisseling zijn er maar liefst drie gevarieerde stages en maken onder anderen Legowelt en David Vunk hun opwachting. Als je in het nieuwe jaar eenmaal bent uitgebrakt, kun je opnieuw terecht: onder meer Levon Vincent en Dimitri zullen dan een set verzorgen.

Era
Na twee nieuwjaarsfeestjes van Reaktor in de Warehouse Elementenstraat, blaast het dit jaar het feest Era nieuw leven in in de NDSM Scheepsbouwloods. En dat doen ze met een line-up waar je u tegen zegt. Onder meer Perc (live), Kobosil, Blawan en Pariah verzorgen op Oudjaarsavond de muziek. Dit zal gepaard gaan met de psychotische visuals en epileptische lichten die we gewend zijn bij Reaktor: niet verkeerd dus.

Loveland
Waar we van Loveland rond de jaarwisseling jaarlijks twee feesten zijn gewend, ontbreekt dit jaar Loveland Live op 1 janauri. Alleen Loveland New Year dus, maar niet met de minste line-up. Een gevarieerd lijstje van allerhande techno- en houseartiesten, zoals Alan Fitzpatrick, Enrico Sangiuliano en De Sluwe Vos.

Nachtduik
Een nieuwjaarsduik, maar niet in het water. Dat is Nachtduik in Ahoy Rotterdam, dat dit jaar voor de zesde keer plaatsvindt tijdens de jaarwisseling. De line-up lijkt een waar toppunt te hebben bereikt, met artiesten als Nina Kraviz, Speedy J en Karenn op de main stage. Ben je minder fan van deze wat stevige techno, dan kun je dansen bij een meer funky stage, waar onder anderen The Black Madonna en KiNK hun opwachting. De volgende dag kun je trouwens nog lekker door, tijdens Ochtendduik met Ben Sims.

Drift
In De Vereeniging in Nijmegen vinden we tijdens Oud en Nieuw maar liefst vier stages van Drift tijdens de Nieuwjaarsdans. De main stage staat in het teken deep house met een eclectisch randje, met onder meer Gerd Janson achter de decks. Op de andere stages vind je een grote variëteit aan artiesten, met namen als Woody, Doka en Oceanic.

WAS.
In de jonge Utrechtse club WAS. vinden we rond de intrede van 2018 twee noemenswaardige avonden. Zo staan op Oudjaarsavond selectors The Black Madonna en Carlos Valdes achter de decks. Na dit funky hoogtepunt kun je op Nieuwjaarsdag ontspannen bijkomen, aangezien dan de Giegling-crew een dagje muziek verzorgt: Konstantin, DJ Dustin en Kettenkarusell staan onder meer op de line-up.

Planet Rose
In Doornroosje zal Planet Rose op Nieuwjaarsdag een stevig feestje neerzetten. Hier vind je een grote variatie aan rauw werk, met techno, electro, industrial en acid. Francois X, Umfang, Phase Fatale, Inga Mauer en anderen zullen allen een set verzorgen.

Clubnights
Rondom de jaarwisselijk gaan de meeste clubs open. Zo staat Marcel Dettmann op 1 januari in De School, vinden we Amelie Lens én Dax J in de Complex, doet Dave Clarke een Oudjaars-allnighter in Shelter en doet Tommy Four Seven vroeg Oud en Nieuw in Basis, dat overigens ook opent met de jaarwisseling zelf. Verder vind je feestjes in PIP Den Haag, Toffler Rotterdam en Claire Amsterdam.

En dat was niet eens alles. De volledige agenda van feesten rondom de jaarwisseling vind je hier.