Nieuwjaar vier je op nieuwjaarsdag: dit zijn de feestjes op 1 januari

Oudjaarsavond is eigenlijk veel leuker om thuis met je vrienden of familie door te brengen, bovendien puilen de clubs dan uit van bezitters van nét iets te veel verkochte kaartjes. Het nieuwe jaar vieren we dus lekker op Nieuwjaarsdag. Dit zijn de beste feestjes op 1 januari.

Amsterdam

Na een bomvolle week vol steengoede feestjes in aanloop naar Oud & Nieuw, is het op de eerste dag van het jaar nog zeker niet rustig in de hoofdstad. We zien zondag bekende promoters als Awakenings, Loveland en Thuishaven en ook weer het beruchte Sjonnie en Anita Verkleedfestijn. Daarnaast doen de clubs ook zeker niet aan een ‘feestdag’ en openen die gewoon hun deuren. Verder is er nog een aantal hele mooie events.

Warehouse Elementenstraat

Awakenings  20:00 – 06:00 uur · Gashouder
Awakenings neemt dit jaar weer drie keer de Westergasfabriek over. Na 30 en 31 december wordt nieuwjaarsdag op 1 januari gevierd met Sam Paganini, Len Faki, Chris Liebing, Dasha Rush (live) en Randomer. Prima vertoeven als je van iets stevigers houdt.

Breakfast Club Is Burning  09:00 – 18:00 uur · Warehouse Elementenstraat
Is Burning en Breakfast Club slaan op de eerste dag van het jaar de handen ineen voor een party voor vroege vogels. Met een aanvang van negen uur en gratis ontbijt ingebrepen is dit de perfecte anti-kateroplossing.

De Nieuw  09:00 – 09:00 uur · De School
De School viert nieuwjaar met een 24-uurs marathonsessie die al vroeg in de ochtend aanvangt. Een heel blik aan residents en bevriende artiesten wordt ervoor opengetrokken. Op dit lijstje vinden we – tussen velen – Antigone, Cinnaman, Elias Mazian, Job Jobse, Ryan Elliott, en Vic Crezée.

De Nieuwjaarsdans  13:00 – 23:00 uur · Thuishaven
Traditiegetrouw vinden we Amsterdams enige échte vaste festivalterrein geopend tussen de bekende één en elf uur. Op de line-up zien we veelal bekende Thuishaven-namen, waaronder Konstantin Sibold, Dennis Ferrer en Luna City Express.

Nieuwjaarsbal, 2016

Nieuwjaarsbal  12:00 – 23:00 uur · Theater Amsterdam
De mensen van Dok geven een extravagant bal in Theater Amsterdam. Kernwoorden voor het feestje zijn dramatisch, aanstellerig en overdreven en de muziek wordt gedomineerd door diepe geluiden en melodie. Op de line-up staan onder meer Oliver Weiter, Gabriel Ananda en Arjuna Schiks.

Het Sjonnie & Anita Verkleedsfestijn  17:00 – 05:00 uur · Depot
Alweer een tijdje een bekende optie op nieuwjaarsdag is het Sjonnie en Anita Verkleedfestijn. Het ultieme foute feestje om eens lekker los te gaan op een zo lelijk mogelijke outfit. Je hoort tijdens deze 12 uur durende sessie disco en vooral house van onder meer Prunk en ANOTR, alvorens er nog wel even stevig wordt afgeklapt met de hardtechno van Fatima Hajji.

Het Sjonnie en Anita Verkleedfestijn, 2016

Loveland Live  20:00 – 06:00 · Mediahaven
Nog een jarenlange vast geziene optie op nieuwjaarsdag is Loveland. Na een knallende oudjaarsavond, is het 1 januari tijd voor de bekende ‘live’ editie. Geen dj-decks, geen usb-sticks en zelfs geen vinyl. Tijdens Loveland Live wordt enkel eigen werk live opgevoerd: dit jaar door artiesten als Surgeon, Lady Starlight, Dominik Eulberg en Kollektiv Turmstrasse.

Claire  21:00 – 04:00
Amsterdams nieuwste aanwinst op het Rembrandtplein opent 1 januari voor een korte, eclectische sessie. Beautiful Swimmers vliegt over vanuit de States en wordt bijgestaan door vaker geziene artiesten als Moody Mehran en Tenzers.

Radion  20:00 – 07:00 
Na 30 en 31 december opent Radion ook op 1 januari de deuren voor een clubnight. Dekmantel Soundsystem staat van begin tot eind in de Bovenkamer en de grote zaal wordt muzikaal begeleid door onder meer Serge, Moody Mehran en Beesmunt Soundsystem.

Shelter  23:00 – 08:00
Ook Shelter is na de 30e en 31e gewoon open op 1 januari. Je hoort een minimalistisch geluid als Roman Flügel, Daniel Avery en Ferro achter de decks plaats zullen nemen.

De Rest van Nederland

Buiten Amsterdam zien we helaas vaker gelden dat de 31e toch echt de belangrijkste dag is om het nieuw jaar te vieren. Dat betekent gelukkig níet dat er in de grote steden toch zeker nog wel iets te doen is. Zo zien we high-end line-ups in zowel Utrecht als Groningen en twee mooie afters in Rotterdam en Den Haag.

Âme Live  22:00 – 05:00 · TivoliVredenburg (Utrecht)
De Tivoli in Utrecht staat op 1 januari in het teken van een alleskunnende artiest: Âme. Voor deze gelegenheid komt het duo met een liveset vol deep house van de bovenste plank. Cinnaman, Tsepo, Bob Verhoeven, SHMLSS en Stranded FM maken de line-up compleet.

Paradigm

De After van Den Haag  06:30 – 13:00 · Club Seven
Voor vroege Haagse vogels of (waarschijnlijk) voor de doorhalers in de hofstad, zorgt toonaangevende club PIP samen met Doop voor een een afterparty. Onder meer Joop Junior en Warren Fellow zorgen hier voor de fijnste house en techno op nieuwjaarsochtend.

Ochtendduik  07:00 – 12:00 · Annabel (Rotterdam)
Ook de vroege vogels in Rotterdam worden op de wenken bediend, als Nachtduik vanaf 7 uur doorklapt met de Ochtendduik. Naast locals Jamie Lie A Kwie en Jeff Moore zien we hier niemand minder dan powerhouseduo Octave One uit de Amerika met een liveset.

Paradigm  21:00 – 07:00 · Groningen
In het hoge noorden ook geen gebrek aan een doorfeestoptie op de eerste dag van het jaar. Paradigm opent na 31 december ook op 1 januari haar deuren en gelukkig niet voor een korte sessie. Van negen tot zeven kun je genieten van high-end house en techno, gebracht door Guy J, Robin Kampschoer (live), Navar en Hesz.

Lees ook:

12 feesten voor als je vervroegd nieuwjaar wil vieren in Amsterdam
Dit zijn alle goede technofeestjes op oudjaarsavond in Nederland

Bekijk hier de agenda voor 30 en 31 december in 1 januari. Tips? Mail naar info@waarishetaan.nl