Weekendselectie #39: Virginia, Moderat, Tommy 47, Nachtcollege

Wekelijks lees je hier welke clubnights, feesten en festivals in Nederland de dikste van het weekend zijn. Deze week onder meer Virginia met haar albumtour, Moderat in de HMH, Tommy Four Seven in de ‘tunnel’ en Nachtcollege op tour.

Amsterdam · De Marktkantine · Next Monday’s Hangover

Met inmiddels al de zevende editie in de West-Amsterdamse club, is De Marktkantine onderhand wel de thuisbasis van Next Monday’s Hangover. Vrijdag is deze zevende editie, met tech house van George FitzGerald, Robag Wruhme en Some Chemistry.
22:00 – 05:00 · Meer informatie

Amsterdam · De School · Virginia, Steffi & Dexter

Ostgut Ton’s Virginia eindigt vrijdag haar Fierce For The Night Tour in De School. Ze zal haar debuutalbum live opvoeren, met hulp van Steffi en Dexter achter de synthesizers. Na de show knallen de drie er tot in de vroege uurtjes nog een dikke clubnight uit.
21:00 – 08:00 · Live · Club

Amsterdam · Paradiso · 25 years of Quazar

Welcome To The Future eert zaterdag in poptempel Paradiso het 25-jarig jubileum van Quazar. Verwacht de classic live line-up van Quazar, plus nog eens 14 artiesten achter de decks, waaronder Steve Rachmad en Shinedoe.
23:30 – 05:00 · Meer informatie

Amsterdam · Heineken Music Hall · Moderat & David August

Wat krijg je als je het stevige bass-geluid van Modeselektor mixt met de ingenieuze electronica met pop-feel van Apparat? Juist, Moderat. Geen echte clubnight, maar wel een act die, als je hem mee kan pakken, je zeker niet moet missen.
20:00 – 23:00 · Meer informatie

Rotterdam · Toffler · Nicole Moudaber

Door naar Rotterdam, waar we vrijdag al een hele mooie clubnight zien. Drumcode-lady Nicole Moudaber is bezig met haar In The Mood Tour en doet daarmee een avondje de Toffler in Rotterdam aan. Hier kun je enkel kwaliteitstechno verwachten.
23:00 – 06:00 · Meer informatie

Rotterdam · Toffler · Tommy Four Seven

Een dagje later in de ‘tunnel’, stiekem een nóg betere clubnight. Tommy Four Seven komt zaterdag de Toffler helemaal kapot draaien. Wil je weten wat je kan verwachten? Wij filmden Tommy op Katharsis dit jaar, check het monsterlijke filmpje hier.
23:00 – 06:00 · Meer informatie

Rotterdam · Annabel & Transport · Nachtduik

In de Annabel is het zaterdag weer tijd voor Nachtduik, waar zowel de Annabel zelf als de Transport open gaan voor één feest. Techno van Ben Klock en Stranger in de één, deep house van Âme en Kornél Kovács in de ander.
00:00 – 06:00 · Meer informatie

Rotterdam · Maassilo · Harbour Union x Modular

Alsof het dan nog niet genoeg is in de havenstad, wordt óók nog eens de Maassilo opengegooid. Enkel zwaargewichten uit de elektronische scene treden hier aan voor Harbour Union x Modular, met onder meer Jeff Mills, DVS1, Ben UFO en The Black Madonna.
23:00 – 07:00 · Meer informatie

Utrecht · TivoliVredenburg · Adept

In de TivoliVredenburg in Utrecht vind je vrijdag Adept. Tijdens dit feestje kun je een nacht vol pure, high quality techno verwachten. Op de line-up staan onder andere zwaargewicht Ben Klock en Karenn-lid Blawan.
23:00 – 07:00 · Meer informatie

Utrecht · Basis · Sandeep

Ook vrijdag in Utrecht, weer een mooie clubavond in de Basis. Als je niet zo bent van de hardere techno tijdens Adept, kun je beter hier terecht, want Sandeep komt langs om de wat meer ‘toegankelijke’ house plaatjes te draaien.
23:00 – 05:00 · Meer informatie

Den Haag · Whoosah · Summer Closing

Aan het seizoen van een van de betere beach clubs van Scheveningen komt dit weekend een eind. Deze Summer Closing van Whoosah zal een afsluiting in stijl zijn. Marek Hemmann komt als headliner langs met een live show van zijn Moments Tour.
20:00 – 03:30 · Meer informatie

Groningen · Oost · Elias Mazian

Groningse club Oost haalt de Amsterdamse De School-resident Elias Mazian naar het hoge noorden. Samen met Jim Lok zal hij zorgen voor een lekkere avond dansjes op de strakste tech house.
23:00 – 06:00 · Meer informatie

Nijmegen · Doornroosje · Drift 14 jaar

Drift – om te dansen – is inmiddels vast (én toonaangevend) meubilair van de Nijmeegse technoscene. Alweer 14 jaar bestaat deze promoter en ‘gedanst’ kan er bij deze jubileumeditie ook zeker weer. Plaatjes worden gedraaid door DVS1 en Albert van Abbe.
23:00 – 06:00 · Meer informatie

Maastricht · Muziekgieterij · Nachtcollege

Nachtcollege is jarig en wel voor de vierde keer. Om dit te vieren komt de Utrechtse promoter met een tour door heel Nederland, met maar liefst tien shows. De tour trapt donderdag af in Maastricht, met onder meer ROD en Miss Melera.
22:00 – 05:00 · Meer informatie

Eindhoven · De Effenaar · Nachtcollege

Een dag later, op vrijdag, trekt de Nachtcollege Tour door naar De Effenaar in Eindhoven. Hier wordt het verjaardagsfeestje moeiteloos voortgezet, met achter de decks onder andere De Sluwe Vos en wederom ROD.
22:00 – 04:00 · Meer informatie

Haarlem · De Lichtfabriek · I Need Rhythm

In Haarlem nodigt I Need Rhythm zaterdag sub:Merged uit in De Lichtfabriek voor een showcase. Het levert in ieder geval een hele mooie line-up op, met onder meer Pig&Dan, Christian Smith en Roberto Capuano.
23:00 – 06:00 · Meer informatie

Heerhugowaard · The Temple · Verknipt

Het Amsterdamse Verknipt maakt zaterdag een uitstapje naar Heerhugowaard. Bekende Verknipt-namen als ROD en Buurman & Buurman reizen mee, en ook Egbert treedt weer eens aan op een Verknipt-feestje.
22:00 – 07:00 · Meer informatie

Amersfoort · Fluor · Kraft

En ook in de Amersfoortse club Fluor is dit weekend een mooi feestje. Tijdens Kraft kun je zaterdag techno van hoge kwaliteit verwachten, van Alex.Do, Jeroen Search en Auro One.
23:00 – 05:00 · Meer informatie

Bekijk hier de volledige agenda.