Bart Skils – Bells of the Revolution (DC184)

Drumcode-techno van eigen bodem met de nieuwe EP Bells of the Revolution van Bart Skils.

De Nederlander Bart Skils heeft sinds zijn debuut voor Drumcode in 2012 al flink veel releases op zijn naam staan. Zo is hij inmiddels op het label van Adam Beyer tussen alle grote namen langzaam zelf ook op aan het kruipen tot de status van Alan Fitzpatrick, Sam Paganini en consorten. Zijn nieuwste toevoeging aan het Zweedse label is de EP Bells of the Revolution.

Van Drumcode weet je inmiddels wat je kunt verwachten, zo veel dat het ook wel echt Drumcode-techno genoemd kan worden. Bart Skils slaat met zijn EP geen nieuw hoofdstuk aan in het Drumcode-saga, maar doet evenmin niet onder voor het werk van veel van zijn voorgangers.

De gelijknamige track Bells of the Revolution gebruikt heel speelse melodieën die hypnotiserend om je oren dwarrelen. Waar het acidmotief op deze track onderontwikkeld, is voert het op Vocalized meer de boventoon in een verder steady track. Je hoopt soms op meer dynamiek om meer op te vallen binnen de Drumcode-releases, maar uiteindelijk neigt het iets meer naar één van velen

De release is verkrijgbaar via Beatport.