Dax J – Offending Public Morality (MONNOM014)

Dax J laat nieuwe kanten van zichzelf zien op Offending Public Morality.

Met de release van Offending Public Morality komt Dax J op zijn eigen label Monnom Black met een conceptalbum. De thema’s van de tracks op het album zijn allemaal gecentreerd rond taboe’s en dilemma’s van de publieke moraliteit; veel seks, drugs en rock & roll. Met zo’n zwaar concept als basis en veertien tracks diep laat Dax J aardig wat kanten van zichzelf zien; veel nog onbekende.

Op muzikaal gebied is Dax J een toonbeeld van de hedendaagse techno. Zo veel zelfs dat de stijl van zijn tracks soms te veel van hetzelfde werd. Op zijn nieuwe release laat Dax J naast acid en techno ook meer invloeden en elementen vanuit zijn Engelse roots en meer industriële EBM-geluiden toe, zoals op Looking For Tina. Bovendien is het niet allemaal ‘vol gas’ en voor de structuur van een album is duidelijk gezocht naar een logische opbouw.

Daarnaast staat de kenmerkende ‘Dax J-techno’ natuurlijk ook op de release, maar is de afwisseling tussen meer stijlen een welkome toevoeging. Een toevoeging die het idee van het conceptalbum mogelijk maakt, al zul je wel moeten graven en wat fantasie nodig hebben om ze alleen in de muziek zelf te kunnen vinden.

De release is verkrijgbaar via Bandcamp.