Disk Space – Revert to Last Save (DSKSP003)

Techno, trance en een vleugje house op Revert to Last Save van Disk Space.

Disk Space is een Nederlands duo bestaande uit Nina de Koning and Adriaan Oudemans. Na het succes van Runtime Error, met meer dan twee miljoen Youtube-plays, komt het duo nu met een extralange EP, genaamd Revert to Last Save. De EP weerspiegelt de muzikale reis die het duo doorliep in aanloop naar hun nog komende debuutalbum en bevat de muziek die in de toekomst niet meer gereleased zou kunnen worden.

Over de hele release komt een combinatie aan stijlen duidelijk tot uiting. Techno, trance en wat house-elementen komen bij elkaar in een nette verpakking. Van old school acid in FBX tot progressieve en diepe melodieën zoals in Sata; het is een scala aan diverse elementen die in de tracks kundig zijn uitgevoerd, veelal gericht op het big room-geluid.

Het is dan ook niet iets wat niet eerder vertoond is, met soms te veel clichés. De weinig vernieuwende percussie kan worden vergeven, maar build- en releasegeluiden worden met weinig originaliteit toegepast, zoals in Flash. De tracks komen dan ook het best tot hun recht als hiervan losgelaten wordt, zoals in het dromerige Runner, of acid-plaat STL.

Disk Space doet met prima productievaardigheden een voorzichtige gooi naar de grote labels, maar lijkt nog zoekende naar een eigen originele sound.

De release is verkrijgbaar via Beatport.