Dold – Mother EP (ASR010)

Gevoel voor techno en sfeer op de Mother EP van Dold.

De nog relatief onbekende Dold heeft in korte tijd de erkenning van zowel Jonas Kopp, die hem op een compilatiealbum plaatste, als Matrixxman weten te vergaren. Laatstgenoemde had goede woorden over voor zijn nieuwste werk voor het Zweedse Arsenik label: Mother EP.

Een naam waarbij de EP ook vervangen had kunnen worden door LP, want de release voelt dusdanig volwaardig dat het ook een album had kunnen zijn. Met zes tracks diep, een strakke intro en outro en een sterke thematische verbinding tussen de nummers lijkt het slechts een woordkeuze.

Het is een redelijk minimalistische technoplaat die vooral het sterkst schijnt op tracks EVA en Rottweiler, waar de ambiance je als een zachte deken omarmt, of de meeslepende intro die bij menigeen artiest overgeslagen zou kunnen worden. Alles bij elkaar vormt het een heel strak geheel van techno met een sterke sfeer en daarbij komt ook nog eens dat de winst van de digitale verkoop naar het bestrijden van borstkanker gaat. De naam Mother draagt dan direct een andere lading.

De release is verkrijgbaar via Bandcamp.