Raär – Wheel of Fortune (VAEREL001)

Na het succes van zijn eerste twee releases komt de jonge Parijzenaar Raär nu met een eerste EP op zijn eigen label Vaerel Records: Wheel of Fortune.

De nieuwe EP kent nog steeds zijn kenmerkende intieme techno die zich dit keer meer lijkt te manoeuvreren naar het geluid voor de grote clubs. Vooral de B-zijde lijkt gericht te zijn op die peak-time techno, waarbij Acid Program een van de knallers is die met scherpe en stevige acid vele dansvloeren zal doen schudden.

De meer vertrouwde intieme muziek van Raär vinden we op de A-kant. Daar vinden we de sterke melodische techno van Insecurity waar de melodieën boven de diepe bass lijken te zweven, en de hartverscheurende pads van Heights of Life. Die meeslepende en emotionele pads staan in heerlijk contrast met de tribal-achtige percussie. Daarmee kent opener van een sterke EP ook een persoonlijk hoogtepunt dat het nog makkelijker maakt om alles van vooraf aan weer te luisteren.

De EP werd als limited edition op vinyl uitgegeven, maar deze 22 exemplaren zijn inmiddels uitverkocht. Digitaal is de EP verkrijgbaar op Bandcamp.

Luister ook: Podcast #24: Raär