Robert Hood – Clocks/Low Life/Go (MPM30)

Minimale triple-tracker Clocks/Low Life/Go van Robert Hood.

Na zijn werk als Floorplan en de Paradigm Shift-series voor Dekmantel is Robert Hood weer terug op zijn eigen M-plant voor een triple-tracker. De focus van de Detroitlegende ligt nu weer op de vertrouwde minimale techno, waarmee hij weer dicht bij zijn roots is.

Bij de opener komt deze vertrouwdheid meteen heel dichtbij in de vorm van een track die iets te bekend voelt. Low Life voelt namelijk erg aan als Never Grow Old en niet alleen door de orgels die waarschijnlijk dezelfde synth als herkomst delen. De opbouw en het aanzwellen van het geluid waarbij de filter oploopt is erg vergelijkbaar, met hier het vervangen van de vocals door oplopende percussie.

Die percussie, en dan vooral de claps, zijn dan weer aanwezig op Clocks en Go. Ondanks dit valt er individueel weinig aan te merken op de tracks. Robert Hood is hier in zijn element en dat is wel te merken, het voelt namelijk als vanouds solide aan, alleen na de Paradigm Shift-series soms iets te vanouds en is een gulden middenweg misschien wel het meest begeerlijke.

De release is op vinyl verkrijgbaar via deejay.