Robert Hood – Paradygm Shift Volume 3 (DKMNTL055)

Stijlvol eind van Robert Hood‘s Paradygm Shift trilogie.

Paradygm Shift Volume 3 markeert het derde en laatste deel van de serie die Robert Hood uitbracht op Dekmantel. De Detroitlegende, die tegenwoordig van Alabama zijn thuisstaat heeft gemaakt, gooide het met de Paradygm Shift series op iets andere boeg. Zelf noemt hij het een shift in focus om in een nieuwe mindset te komen.

Die gedachtegang loont en maakt dat de Amerikaan na al die jaren nog makkelijk mee kan gaan zonder zijn edge of oldschoolvibes te verliezen.Volume 3 in de serie is daar het toonbeeld van en voelt ondanks dat er maar twee nummers op staan toch van formaat. Het zijn dan ook totaal andere tracks met een meer groove-georiënteerde Floorplan-achtige benadering op Transform en de nadruk op de progressieve melodieën op Red Machine.

De melodieën lijken op Red Machine dan ook eindeloos uit te bouwen met een sterke elektrische hum, die je niet snel los zal laten en in een track van onder de zes minuten toch graag meer van had gezien. In totaal klokt de vrij korte EP dan ook maar elf minuten, maar hij voelt als frisse content en laat weer eens zien dat Robert Hood voorlopig nog niet klaar is.

De release is verkrijgbaar via Dekmantel.