The Perfect Moment In Time-Space Continuum (UTR​002)

Raroh en Głós brengen een elegante duisternis.

Voor de tweede release van Unknown Timeline komen weer artiesten met Poolse roots samen. De Poolse nieuwkomer Raroh en de in Poznań geboren Głós leveren allebei op hun kant van de EP drie hypnotiserende en sfeervolle techno tracks; een stijl die op dit moment kenmerkende is voor de Poolse scene.

Die stijl doet de release, ondanks het scheiden van de artiesten op eigen zijdes, aanvoelen als een geheel. De stijl van de diepe donkere maanden van de winter en van elegante duisternis. Raroh is daarbij vooral rechttoe rechtaan met zijn stijl en levert elke track solide techno. De elementen bouwen zorgvuldig op om stap voor stap een steentje bij te dragen, maar vallen na drie track wel iets meer in de herhaling.

De B-zijde van Głós doet dat niet en zoekt elke keer een ander pad om de sfeer te zetten. Zo heeft Sans versie van Ultima een heel intieme sfeer die vooral in de break ontzettend sterk naar voren komt, met wel als klein minpuntje dat de vocal dan wat cheesy aansluit. Reflector zoekt een wat rauwer randje op en de Serif versie van Ultima pakt, met een Man Is The Cruelest Animal-vibe, een gulden middenweg.

De release is verkrijgbaar via Bandcamp.