Umwelt – Abandon In Place (NF20)

Atmosferische electro en techno zonder kick op Abandon In Place.

Umwelt heeft na de release van zijn samenwerking met I Hate Models op zijn eigen label Rave Or Die niet lang op zich laten wachten voor een volgende release. Dit maal is het een volledige album, acht tracks diep, die zijn release ziet op zijn andere label New Flesh Records.

Op de LP zul je niet de standaard Umwelt combinatie vinden van techno en electro beats die elkaar afwisselen, maar een meer ambient benadering die hoort bij New Flesh Records. Voor sommige gegadigde techno fans zal dit voelen als intro tracks waar de kick nooit komt, die kick komt echter niet en is vervangen door lange basslijnen en diepe pads.

De sterk atmosferische stijl werkt het best op nummers als Abondon Place waar de spanning de muziek constant voort stuwt. Op andere tracks lijkt de track constant naar de kick te bouwen en is het ontbreken van een kick wel een gemis; alsof het ontbreken van de kick geforceerd is. Op zijn sterkste kant is het atmosferische electro en op zijn minste techno waar een kick ontbreekt

De release is verkrijgbaar via Bandcamp.