VNTM – Be A Freak (FOA029)

VNTM brengt met Be A Freak strak geregisseerde melodische techno.

Na de releases van onder andere Messages, Analog, Timetraveler en Pinnacle (Stil Vor Talent), brengt Tom van de Ven, beter bekend als VNTM Live, nu zijn eerste volledige EP naar buiten. De vier eigen tracks op Filth on Acid, het label van Reinier Zonneveld, worden aangevuld met een remix van Oliver Weiter om het Amsterdamse feestje compleet te maken.

Vanaf de openingsnoot in Be A Freak is de aandacht voor de productie te merken. De kick is ontzettend vol en clean, net als de diepe bassen die de muziek voortstuwen. Een laag van synthesizers daarbovenop bouwt op naar een energieke drop, ingeleid door een catchy vocal. Die energie hoor je ook terug in Desire, terwijl Drowning meer het melancholieke opzoekt. Olivier Weiter zoekt in zijn versie van Drowning juist weer meer de groove op. Space and Time brengt je in een trans, zoals het techno betaamt.

De gehele EP is heel strak geregisseerd, bewust van alle kneepjes en trucjes van het vak. De productiestijl doet denken aan de grote jongens, maar met een meer melodische eigen tint weet VNTM zijn platen te kenmerken. Wat dat betreft levert de jonge producer een flinke prestatie en belooft de toekomst veel.

De release is verkrijgbaar via Beatport.