#Savethenight: Petitie gestart om nachtleven te redden

Red het nachtleven.

Op z’n vroegst 1 september, dat is te laat, zeggen initiatiefnemers van #Savethenight. Een manifest en een petitie moeten de overheid zien te overtuigen van een vervroegde heropening van het nachtleven.

Het is desastreus voor bezoekers, medewerkers en ondernemers in de nachtelijke sector: het coronavirus. Maatregelen van de overheid houden de deuren van clubs, bars en discotheken al maanden gesloten. En niet zonder gevolgen: bedrijven vallen om of staan op het punt dat te doen.

Met Nachtbelang is er nu gelukkig een initiatief om hier verandering in te brengen. Koninklijke Horeca Nederland en HorecaBrains sloegen hiervoor de handen ineen en stelden een manifest en een protocol op en startten een petitie. In het manifest wordt onder meer duidelijk gemaakt hoe belangrijk de nachtsector is voor jongeren en dat ondernemers grote problemen hebben, terwijl andere sectoren met protocollen weer van start kunnen. Daarom biedt Nachtbelang ook een uitgebreid protocol, wat een heropening per 1 augustus in goede en veilige banen moet leiden.

Lees meer over het initiatief op de website van Nachtbelang.

Teken de petitie hier