DGTL Festival gaat digitaal

DGTL Digital

Komend weekend vindt “het grootste online festival ter wereld” plaats. Na afgelasting verplaatst DGTL Festival zich naar het internet.

In deze barre tijden voor de hele muziekwereld wordt het ene na het andere evenement afgelast wegens het coronavirus. Zo ook DGTL Festival, dat plaats zou vinden in het paasweekend deze week. Maar zo veel afgelastingen als we zagen, zo veel alternatieven kwamen er ook.

Boiler Room streamt vanuit isolatie, de Warehouse Elementenstraat blijft open voor één streamende dj en veel artiesten zetten zelf live gestreamde sets, radioshows of masterclasses op. DGTL wil een stapje verder en komt met grote online ambities.

Social distance

Digital DGTL host samen met streamingpartner Nomobo komend weekend ‘s wereld grootste online festival. DGTL verzorgt twee dagen lang verschillende ‘stages’ tegelijkertijd, maar het zijn de virtuele bezoekers die gevraagd worden om allen op gepaste social distance hun eigen festival-area te creëren. En een hapje en drankje dan? Ook de bar en het foodcourt verplaatsen zich naar het internet. Verzorgd door Kornuit en Absolut doe je je bestelling gewoon online. Op digital.dgtl.nl verzeker je jezelf van een plek van het festival.

Het dansen in je woonkamer doe je bij vele lokale artiesten als JP Enfant, Luuk van Dijk en Tom Trago, maar ook enkele internationale headliners die eigenlijk dit weekend op de NDSM-werf zouden staan. Zo doen onder meer Adriatique, KiNK, Mind Against, Ø [Phase] en Worakls mee aan het initiatief.

Donatie

DGTL laat weten in 2021 op volle kracht terug te willen komen, maar dat dat alleen mogelijk is als de huidige pandemie onder controle is. De organisatie roept daarom op om tijdens het digitale festival een donatie te doen aan het Erasmus MC voor de ontwikkeling van een vaccin en medicijnen tegen het coronavirus.

De line-up van Digital DGTL.