DGTL maakt volledige line-up bekend voor zevende editie in Amsterdam

Na een eerdere aankondiging van enkele namen, is het programma voor DGTL Amsterdam 2019 nu helemaal compleet.

Het Amsterdamse festival, met edities over de hele wereld, maakte eerder al bekend dat onder meer Ben Klock, Dixon, Kölsch, Larry Heard (live), Laurent Garnier en Disclosure dit jaar hun opwachting maken op de NDSM-werf. Daar is nu een flinke lijst aan toegevoegd. Het 88 acts tellende programma omvat alles van luchtige disco tot stevige techno.

Het festival wordt zoals altijd geopend op vrijdagavond met één podium in de Scheepsbouwloods. Het is dit jaar aan DJ Koze, Mano Le Tough en Tunnelvisions & Applescal om op 19 april het startsein te geven. Vanaf zaterdag 20 april beginnen vervolgens alle stages voor twee achtereenvolgende dagen te draaien.

Live

Één van die stages is een nieuwe, zo laat DGTL weten, en is volledige gewijd aan live-acts. Die staan er dan ook genoeg: over het weekend verspreid zie je, tussen velen, livesets van De Sluwe Vos, DMX Krew, George FitzGerald, Rone (zaterdag), DJ Boring, Henrik Schwarz, Max Cooper, Redshape en Satori (zondag).

Er is ook weer ruim plaats voor house en eclectische selectors. Zo zien we onder meer Floorplan, Midland, Moodymann, Patrick Topping & Green Velvet, Roman Flügel (zaterdag), The Black Madonna, Honey Dijon, Motor City Drum Ensemble en Optimo (zondag) op de line-up staan.

Techno

Ook de donkere Generator-stage lijkt terug, met een groot aantal namen garant voor energieke techno op het lijstje. Zo komen onder meer JP Enfant, ROD, Rødhåd, Stranger & Deniro (zaterdag), Amelie Lens, Bambounou, Bjarki, Dax J, Len Faki en Marcel Dettmann (zondag) naar Amsterdam.

De Generator-stage lijkt terug © Tomdoms/DGTL

Daarnaast maken ook Andhim, Maceo Plex, Colin Benders, Oliver Koletzki en Pachanga Boys hun opwachting en wordt de Nederlandse scene gesupport met naast bovengenoemde namen dj’s als William Djoko, Upsammy, Identified Patient en de eerste set ooit van Benny Rodrigues’ alias Younger Rebinds.

Camping

Los van de indrukwekkende line-up en de nieuwe livestage is er meer nieuws omtrent DGTL. Waar je normaal gesproken al een busreis kon boeken naar het festival via partijen als Festival Transfer, organiseert DGTL vanaf dit jaar haar eigen busreizen vanaf verschillende opstapplekken. Dit om, volgens DGTL, ‘gedeeld reizen te stimuleren en de uitstoot van schadelijke auto-uitlaatgassen te verminderen.’

Daarnaast is er dit jaar ook voor het eerst een festivalcamping. In het Amsterdamse Vliegenbos zijn door bezoekers cabins van 2 tot 12 personen te huren, om de festivalervaring helemaal compleet te maken. Tickets voor DGTL zijn verkrijgbaar via de officiële website.

Volledige line-up: DGTL Amsterdam 2019
Report 2018: DGTL is voor iedereen de perfecte opener van het festivalseizoen

© DGTL