Draaimolen vindt in MOB-complex locatie voor festival in 2019

Draaimolen Festival is in 2019 terug. Na wat onzekerheid over een locatie werd maandag bekend dat de zesde editie plaatsvindt op het MOB-terrein.

De locatie waar het Tilburgse festival de laatste edities plaatsvond, het Charlotte Oord, gaat tegen de vlakte ten behoeve van een distributiecentrum. Dit tot groot verdriet van de organisatie, zo vertelde Jip Snoeren eerder dit jaar in een interview. Na wat onzekerheid bij het vinden van een nieuwe locatie kan de zesde editie op 14 september 2019 gewoon doorgaan.

Draaimolen heeft in het bosrijke MOB-complex namelijk ‘een andere parel in Tilburg weten te vinden.’ Oprichter Milo Buijtene prijst zicht gelukkig: “Met een locatie als deze kunnen wij ons geluk niet op. Het oude militaire mobilisatieterrein biedt ruimte voor veel vette ideeën. Vanaf begin 2019 moeten we al aan de slag om het terrein klaar te maken voor het festival. Het zal een flinke uitdaging worden maar we weten zeker dat we hier een hele mooie toekomst tegemoet gaan.”

Het programma voor 2019 is nog niet bekend en zal in de komende maanden aangekondigd worden. Er komen wel weer samenwerkingen, waaronder drie stagehostings, waarvan één door een oude bekende. “Ook nodigen we weer een aantal kunstenaars uit die samen met ons het prachtige nieuwe bosgebied gaan omtoveren tot een ware droomlocatie voor ons festival,” aldus Buijtene.

De eerste tickets voor Draaimolen 2019 gaan op 12 december in de verkoop. Lees ons report van de editie van vorig jaar: Hoe overtref je iets wat al heel goed is? Draaimolen liet het zien. Of lees ons interview met Jip Snoeren: De kracht van Draaimolen: ‘Niet proberen er rijk van te worden’.