Drift Festival maakt line-up bekend van eerste weekender

Nijmeegs festival Drift, dit jaar voor het eerst op twee dagen, heeft haar line-up bekendgemaakt en slaat weinig stijlen over.

Onder het mom ‘te veel muziek voor één dag’ bestrijkt Drift dit jaar twee dagen en programmeert het zeer breed. Er zijn weinig genres binnen het techno- en housespectrum die niet terug te vinden zijn op het programma van Drift Festival dit jaar. Er wordt veel house geprogrammeerd, waarbinnen wordt gevariëerd met micro- en minimal house, techhouse, deephouse en selectors.

Selectors zijn er in alle soorten: van doordrenkt met UK-invloeden tot een vrolijke variatie van disco en wereldmuziek, en alles daartussen. En ook techno komt ruim aan bod. Techno van verschillende tempo’s, oldschool, industrial, en ook electro en EBM komen langs.

En dat in de vorm van een minstens vijftig acts tellend programma, met artiesten als British Murder Boys (live), Blawan, Ben UFO, Gerd Janson, Avalon Emerson, Tommy Four Seven, Or:la, Ion Ludwig, Sadar Bahar, Jameszoo en Alienata. Het gehele aangekondigde programma – dat nog wordt aangevuld – bekijk je hier. Het festival vindt plaats bij en in Cultuurspinnerij de Vasim op 8 en 9 juni.

Teruglezen: Als parel van het oosten blijft Drift ieder jaar de moeite waard