Festivals door heel Nederland afgelast wegens harde wind

Festivals blijven doorgaans door weer en wind overeind, maar de voorspelde windkracht van zaterdag wordt veel festivals toch te veel.

Vrijdagmiddag maakte Pleinvrees als eerste bekend dat het festival op de NDSM-werf in Amsterdam niet doorgaat. Het festival zou veilig zijn tot een bepaald weerbeeld, maar met de verwachte windstoten op zaterdag kan de veiligheid van de bezoekers niet gegarandeerd worden. Niet veel later volgde ook het Nijmeegse Drift met een bijna identiek persbericht. Bezoekers kunnen nog wel terecht op de tweede festivaldag op zondag. Ohm, dat plaatsvindt in Delft, wachtte af tot het laatste moment, maar koos zaterdagochtend toch voor een afgelasting.

Andere festivals lijken vooralsnog wel door te gaan. Boothstock in Rotterdam hoopt aan meerdere overdekte stages genoeg te hebben, Intergalactic FM in Den Haag bouwt op vaste locaties als PIP en Panama Racing Club. Afterparty’s van afgelaste festivals, zoals Pleinvrees in de Marktkantine en Ohm in Het Magazijn, gaan wel gewoon door. Ook festivals die op zondag plaatsvinden, lijken niet te worden afgelast.

Dit bericht wordt aangevuld bij nieuwe ontwikkelingen/afgelastingen. Selektor zou aanwezig zijn bij de festivals van Ohm en Drift. Verslaggeving van Ohm komt te vervallen, van Drift wordt op zondag verslag gedaan.