In Amsterdam kun je straks clubben op het water

De hoofdstad heeft er weer een nieuwe club bij. Het historische Veronicaschip wordt omgedoopt tot club Noorderschip.

Het schip, in de jaren zeventig dienend als thuisbasis van piratenzender Veronica, opent volgende week voor de eerste try-outs. De boot, die sinds 2013 aangemeerd ligt bij de NDSM-werf, huisvest een Funktion One-geluidssysteem, een dansvloer voor tweehonderd man en een restaurant.

De mensen achter het idee hebben een historie bij organisaties als Dekmantel, Trouw, DGTL en De Marktkantine, weet Het Parool. De club krijgt met niet al te grote line-ups en lage entreeprijzen een laagdrempelig karakter en zoekt het qua programmering in een nichehoek à la Dekmantel en De School.

Geen Facebook-events

De eerste boekingen zijn al bekend, vertelt programmeur David Cornelissen tegen Het Parool. “We focussen ons op lokaal talent als basis van het programma, aangevuld met internationale dj’s die weinig geboekt ­worden in Amsterdam.” Bij de eerste namen vinden we onder meer Dollkraut, Moody Mehran en Pieter Jansen.

De evenementen worden niet aangekondigd op Facebook, maar enkel op de eigen website. Houd onze agenda in de gaten, daar ga je ze uiteraard ook terugvinden.