Oranjebloesem maakt programma bekend voor Koningsdag

Het zelfbenoemde ‘alternatief op Koningsdag’, Oranjebloesem, heeft haar programma bekendgemaakt.

‘Weg van alle dagjesmensen’ zoals de organisatie het zelf noemt, trekt Oranjebloesem op Koningsdag dit jaar in in het Olympisch Stadion. De vorige thuisbasis van het festival, Blijburg Aan Zee, opende afgelopen zomer voor het laatst. Naast Oranjebloesem verloren hiermee onder meer Strafwerk, Zeezout en Pleinvrees hun festivallocatie.

Maar Oranjebloesem vond een nieuwe plek in het stadion in Amsterdam-Zuid. Daar verzorgt men een programma bestaande uit vier podia, ieder met een eigen stijl. Het podium ‘In het Stadion’ – de plek is voor de hand liggend – maakt een diep geluid de dienst uit. Zo staan hier onder meer Jennifer Cardini, Stephan Bodzin (live) en Patrice Baumel.

Onder het Vuur is er plek voor stevige techno. Met artiesten als Charlotte de Witte, DVS1 en I Hate Models kan de liefhebber van het genre hier ruimschoots terecht. Op het Plein is de sfeer flink anders en verzorgen selectors als Hunee, Dekmantel Soundsystem en Tom Trago voor een swingend tafereel. De vierde stage, Langs de Kade, is het podium voor veelal live optredens, waaronder van Gallowstreet, De Sluwe Vos en Jungle by Night.

Tickets gaan op 7 februari in de verkoop. Bekijk hier het volledige programma.