Reaktor experimenteert verder en presenteert line-up Katharsis

Reaktor is begin augustus terug met de experimentele weekender Katharsis. Datum, locatie én line-up werden donderdagmiddag bekend gemaakt.

Bij die datum en locatie is niets nieuws onder de zon: Katharis is opnieuw in de Warehouse Elementenstraat en deelt net als vorige jaren het eerste weekend van augustus met Dekmantel. Wat betreft line-up is er juist véél nieuws onder de zon, want zoals te verwachten bij Katharsis barst het affiche weer van de obscure en experimentele namen.

Vrijdag

Ancient Methods (vrijdag) en Orphx (zaterdag), beide apart op het programma, zijn niet onbekend voor Reaktorfans, maar trekken de aandacht met hun gezamenlijke verschijning als Eschaton, live op vrijdag. Ook op vrijdag zie je de Spaanse Reka, garant voor een dosis EBM, en Lakker, een duo dat ambient en experimentele techno brengt aan de hand van een audiovisuele liveshow.

Meer experimentele elektronica op vrijdag hoor je van Puce Mary (live), Peder Mannerfelt en van Container, die net als vorig jaar zijn noise aan Amsterdam laat horen. En ook Galaxian, die zijn optreden op Unpolished helaas miste, staat live op het programma. De man met straaljagerhelm staat garant voor veel electro, net als Volruptus, die daarnaast zorgt voor trippy bass. Uiteraard biedt de vrijdag ook bekende namen en vinden we Adam X, Ancient Methods, Domenico Crisci en Paula Temple de eerste dag op het podium.

Zaterdag

Zaterdag is meer een sprong in het duister, maar biedt qua bekends onder meer Orphx, electroduo Aux 88 (live) en Dasha Rush onder haar alias Indashtrial. Veel van de experimentele namen zijn verbonden aan de techno zoals Mumdance die back-to-back met Sunil Sharpe staat en het Deense SØS Gunver Ryberg dat live optreedt. Verder vinden we uiteenlopende en veelal experimentele stijlen: van Roly Porter die noise, industrial en dark ambient combineert, tot de breakbeat van J-Zbel.

Een aantal bekende namen staan hier ook in andere vorm, zoals de noise en industrial van Prurient (live) die eerder op Katharsis heeft gestaan als Vatican Shadow. Mick Harris, bekend van Napalm Death en talloze andere projecten, combineert die vele invloeden in een rond techno gecentreerd BPM als Fret, met een videoshow gebouwd door de muziek. Het EBM- en technoduo Konkurs is met Blush Reponse, bijgestaan door SΛRIN, ook niet volledig onbekend.

Meer informatie en de volledige line-up vind je hier.