Soenda Festival maakt line-up bekend en komt met wereldprimeur

Soenda Festival is in mei terug in Groenekan. De Utrechters maakten vandaag hun line-up bekend en daarop prijkt onder meer een wereldprimeur.

De Ruigenhoekse polders in Groenekan, een plaatsje vlakbij Utrecht, zijn op 18 mei het decor voor Soenda Festival. Op dit gras- en waterrijke gebied verrijzen weer vijf stages, variërend van de grootse Java-stage tot de intieme Lombok-stage, gehost door Pablo Discobar. Hoe die stages muzikaal worden ingevuld, maakte Soenda woensdagmiddag bekend.

Het programma bevat onder meer een aantal debutanten, met als meest opvallende naam Fritz Kalkbrenner. De Duitse ster staat net als Anthony Parasole, Freddy K en Somewhen (live) voor het eerst op het Utrechtse festival. Kalkbrenner is niet de enige headlinerwaardige artiest, want ook Speedy J en Âme (live) maken hun opwachting.

Daarnaast begroet de 11e editie ook een wereldprimeur: Randomer en Anetha, die beide eerder al op Soenda stonden, slaan voor het eerst de handen ineen voor een back-to-backsessie. Geheel aansluitend op de stevige sound van de twee dj’s staan ook Paula Temple, I Hate Models, Rebekah en AnD (live) op het programma. Ben Sims en Truncate keren terug op Soenda onder hun alias Assailants en The Advent verzorgt een speciale live 90’s-technoset.

Het gehele programma bekijk je hier.
Report 2018: Soenda’s tiende verjaardag heeft de verwachtingen overtroffen