Wij hebben een nieuwe naam: Selektor

Selektor omslagfoto

De kogel is door de kerk: Waar is het aan? is verleden tijd. Wij gaan verder als Selektor. Waarom? Dat leggen we je graag uit.

Ruim drie jaar geleden werd Waar is het aan? – ik verwijs er voor het gemak vanaf nu naar met Wiha – opgericht door twee vrienden. Een hobbyproject: gewoon doen, zonder nadenken. Omdat het leuk is. Toentertijd was er geen plek op het internet te vinden met een prettig overzicht van alle, dan wel alle goede, feesten in Nederland.

En zo geschiedde, Wiha werd opgericht als online agenda. Naarmate de tijd vorderde, nam Wiha steeds meer van onze tijd in beslag. We begonnen een community te vormen door gebruikers naast een complete agenda ook andere boeiende content te bieden. Nieuws, reports, podcasts, reviews, achtergrondverhalen en meer. Wiha groeide door de tijd heen uit tot een compleet platform voor elektronische muziek in Nederland. Gids, magazine… alles in één. Bovendien helpen we feesten in promo en ticketing en hebben we onlangs ons eigen concept Kaamos gelanceerd.

Dat is meteen één van de redenen waarom wij nu onze naam veranderen: ons platform is simpelweg niet meer alleen maar het antwoord op waar het aan is. Een andere reden is, wat wij aan het begin door dat niet bewust te overwegen niet beseften, dat het minder lekker bekt. Ik schrijf hierboven niet voor niets Wiha, want een zin – want dat is Waar is het aan? – in een zin schrijft en leest niet heel prettig. Het komt niet lekker uit op allerhande uitingen, online dan wel offline.

Een nieuwe, pakkende en vooral niet al te lange naam werkt in alle manieren van communicatie simpelweg beter. Tot slot is de nieuwe naam ook nog eens beter uit te spreken voor internationale gebruikers. Onze content blijft gewoon Nederlands, maar techno kent geen vertaling en bijvoorbeeld een podcast is dan ook voor iedereen over de hele wereld mogelijk interessant.

Selektor is wat ons betreft een meer praktische naam die beter laat zien waar wij voor staan. Binnenkort kun je ons op ieder kanaal vinden als Selektor. De oude adressen, zoals waarishetaan.nl blijven gewoon te gebruiken.