Podcast #33: The Empire Line

33

In onze podcastserie bieden wij het podium aan zowel gevestigde namen, als opkomende talenten uit de scene. Podcast #33 komt van The Empire Line.

Varg en Christian Stadgaard, bekend van de labels Northern Electronics en Posh Isolation, vormen samen met vocalist Isak Hansen The Empire Line. Het trio gaat verder dan techno en laat in hun muziek veel experimentele invloeden klinken. De samenwerking resulteerde onder meer al in het sterke album Rave.

Ulwhednar-helft Varg stond al enkele keren in Nederland en is deze zomer bovendien te zien op Dekmantel Festival. The Empire Line stond echter nog niet eerder in Nederland, maar komende zondag maken ze hun Nederlandse debuut in De School.

De podcast die de Zweden voor ons maakten is geen gangbare en is een experimentele mix van onder meer techno, electro, ambient, industrial en zelfs trap, allemaal eigen productie. In De School wordt het volgens het trio een stuk dansbaarder, zo vertellen ze. “De podcast is geen materiaal voor de dansvloer, maar live zijn we volledig ‘rave’. Zodanig dat we zelfs moshpits hebben gezien.”

Tracklist:
Vanity Productions – Altitude (a WhatsApp Love Story)
Iron Sight – Behind the Rip Cage
The Empire Line – Fast Forward (intet glemt, intet tilgivet)
Loverman – Berlean
Varg – Stroboscopic Observations On Ecstasy
Iron Sight – I’ll Do Anything For You
Vanity Productions – Fading Star A
Varg – ტკივილგამაყუჩებელი
The Empire Line – Ø (for Vanio)
Flora – Spira
Varg – Luxury Bubbles, Unscented Lubricant (with Vanity Productions)
Damien Dubrovnik – Arrow 5