Podcast #42 x Dour: Manu Le Malin

42

Om onze samenwerking met Dour Festival te beklinken, staat onze podcast twee weken in het teken van het Belgische festival. Podcast #42 komt daarom van Dour-boeking Manu Le Malin.

Emmanuel Dauchez – je zult hem kennen als Manu Le Malin – is een veteraan: een legende die al sinds de vroege jaren negentig op raves te vinden was. De Fransman, ook bekend onder zijn aliases The Driver en DJ Outlaw, zocht in zijn lange carrière de grenzen van techno op en ging daar ruim overheen. Zijn snoeiharde sound werd een industriële blend van techno en hardcore.

In Nederland was hij vooral te zien op hardcorefeesten als Thunderdome, Masters of Hardcore en Defqon.1, maar Reaktor liet begin dit jaar zien dat industrial hardcore ook uitstekend tot zijn recht komt als slotakkoord van de wat hardere technofeesten. Manu sloot dan ook op geniale wijze twee uur lang het Unpolished-weekend af eerder dit jaar.

Dour Festival

Op Dour Festival, dat plaatsvindt van woensdag 11 t/m zondag 15 juli, sluit Manu Le Malin de stage La Caverna af, die gedurende het hele festival het podium is voor hardere en intensere stijlen. Naast onder meer drum&bass en hardcore, hoor je hier ook techno en electro van onder meer Umwelt, Paula Temple en Rebekah. Verder zie je op Dour nog vele grote namen, waaronder Ben Klock, Modeselektor en Pan-Pot, maar ook artiesten als Action Bronson, Alt-J en Tyler, the Creator.

De intense en donkere podcast van Manu is een opname van zijn dj-set bij Radio Nova Mix Club. De livestream kijk je hier terug. Overige sets van Radio Nova vind je hier.