Podcast #44: Justin Timmers

44

In onze podcastserie bieden wij het podium aan zowel gevestigde namen, als opkomende talenten uit de scene. Podcast #44 komt van Justin Timmers.

Zo’n tien jaar geleden nam Justin Timmers voor het eerst plaats achter de decks. Aan de hand van eigen equipment en gerichte training wist de Amsterdammer zich te ontwikkelen tot een technisch sterke en professionele dj. Na een aantal jaar experimenteren vond Justin in 2014 de stijl die hij wil uitdragen: energieke, donkere en melodieuze techno. In 2016 won hij de TWSTd dj-wedstrijd en liet hij zo’n 500 andere dj’s achter zich.

Zoals het een dj betaamt vertaalt hij on-stage interacties met het publiek tot verbindende sets. Dat oog voor de dansers betaalde zich in de laatste jaren dan ook uit: hij draaide veel in zijn eigen stad Amsterdam – onder meer op Verknipt, 18hrs en in Paradiso – maar ook in de rest van Nederland bleef Timmers niet ongezien. Onder meer Soenda, We Are Electric, Toffler en De Revolutie passeerden de revue. Ook mag Justin zich resident noemen bij Nachtcollege en de Utrechtse club Basis.

De laatste jaren blijven ook zijn bezigheden in de studio niet achter bij zijn nu al indrukwekkende dj-carrière. Releases op labels als Ground Factory Records, Coincidence Records, The Manifesto Music en Lunary Records zagen tot op heden het levenslicht en de toekomst belooft nog veel.